Un unchi a depus la o primarie o " cerere " in care spune ca eu i-am adus mamei lui, respectiv bunica mea, grave prejudicii materiale si sustine ca din aceasta cauza bunica mea mi-a retras o procura de reprezentare.
Pot sa il dau in judecata pe respectivul unchi pentru calomnie in scris, intr-o institutie publica ? defaimare ?
Din descrierea dvs nu se poate retine pericolul social. Fiindca calomnia era incriminata ca infractiune de codul penal, si deci trebuia sa prezinte 3 trasaturi: pericolul social, vinovatia si fapta sa fie prevazuta de legea penala. In situatia dvs: pericolul social nu se poate desprinde, iar calomnbia a fost scoasa din legea penala, deci nu mai este prevazuta de legea penala, in concluzie nu avem calomnie.---------------Daca insa considerati ca prin acea cerere a unchiului dvs ati fost vatamat sub alta forma ( de exemplu, ati fost impiedicat sa va exercitati anumite drepturi legale) atunci puteti chema pe unchiul dvs in judecata pe cale civila pentru aceste fapte si sa-i cereti eventual daune interese. Este insa un litigiu al carui succes il vad in nebuloasa....
Denunt calomnios?
antofel
Persoanei X i s-a facut plangere la politie de catre persona Y si a fost cercetat su aspectul savasirii infractiunilor de amenintare, insulta si calomnie, ... (vezi toată discuția)