avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 971 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... calomnie in scris
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

calomnie in scris

Un unchi a depus la o primarie o " cerere " in care spune ca eu i-am adus mamei lui, respectiv bunica mea, grave prejudicii materiale si sustine ca din aceasta cauza bunica mea mi-a retras o procura de reprezentare.

Pot sa il dau in judecata pe respectivul unchi pentru calomnie in scris, intr-o institutie publica ? defaimare ?

va multumesc.
Cel mai recent răspuns: F.V. Strauß , Consilier juridic 08:01, 16 Ianuarie 2009
Din descrierea dvs nu se poate retine pericolul social. Fiindca calomnia era incriminata ca infractiune de codul penal, si deci trebuia sa prezinte 3 trasaturi: pericolul social, vinovatia si fapta sa fie prevazuta de legea penala. In situatia dvs: pericolul social nu se poate desprinde, iar calomnbia a fost scoasa din legea penala, deci nu mai este prevazuta de legea penala, in concluzie nu avem calomnie.---------------Daca insa considerati ca prin acea cerere a unchiului dvs ati fost vatamat sub alta forma ( de exemplu, ati fost impiedicat sa va exercitati anumite drepturi legale) atunci puteti chema pe unchiul dvs in judecata pe cale civila pentru aceste fapte si sa-i cereti eventual daune interese. Este insa un litigiu al carui succes il vad in nebuloasa....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Denunt calomnios? antofel antofel Persoanei X i s-a facut plangere la politie de catre persona Y si a fost cercetat su aspectul savasirii infractiunilor de amenintare, insulta si calomnie, ... (vezi toată discuția)
Pot da in judecata sony pentru fapta de insulta si calomnie prin reprezentanta sony? eusaisapte eusaisapte Angajatii Sony Online Entertainment m-au numit rasist ca sa-mi dea ban intr-un joc 3 zile, fara sa aiba probe fiindca nu exista Pot sa dau in judecata ... (vezi toată discuția)
Abuz in serrviciu contra intereselor persoanelor inginelu inginelu doi consilieri au dat in judecata consilieri locali pt abuz in serviciu contra intereselor personale , pt ca nu au fost validati, inca adica vin la sedinta, ... (vezi toată discuția)