buna seara. Mama mea a avut in 1999 un abonament la o retea de telefonie mobila. A decis sa renunte la abonament si nu a mai platit ultima factura. Abonamentul i-a fost inchis. Toate au fost in regula pana cand, telefonic, cineva o anunta, peste 8 ani, ca are de platit o suma colosala, din cauza acelei facturi. Mamei i s-a parut absurd. E normal. Timpul a trecut si peste alti 2 ani primeste prin posta un fel de aviz prin care i se spunea cat datora, un fel de penalizari pt neplata facturii aceleia. Insa e normal dupa atatia ani sa se trezeasca cineva ca ai fost penalizat fara sa tu sa stii? cred ca in continuare se "adauga" penalizari pna cand mama decide sa plateasca. dar e absurd!
Daca a renuntat sa plateasca desi contractul nu expirase,firma are dreptul la despagubiri.Avand in vedere ca au trecut atatia ani,parerea mea este ca dreptul pt acele despagubiri s-a prescris.Penalitatile au insa un termen de prescriptie care curge separat, pt fiecare in parte.Daca au fost prevazute in contract, aceste penalitati ar putea fi solicitate pt ultimii 3 ani,restul fiind prescrise.Mai trebuie avut in vedere faptul ca daca penalitatile sunt exagerate,mult mai mari decat dobanda legala, ele nu sunt valabile.