avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 461 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... dupa 8 ani, firma ne-a amendat din senin.
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

dupa 8 ani, firma ne-a amendat din senin.

buna seara. Mama mea a avut in 1999 un abonament la o retea de telefonie mobila. A decis sa renunte la abonament si nu a mai platit ultima factura. Abonamentul i-a fost inchis. Toate au fost in regula pana cand, telefonic, cineva o anunta, peste 8 ani, ca are de platit o suma colosala, din cauza acelei facturi. Mamei i s-a parut absurd. E normal. Timpul a trecut si peste alti 2 ani primeste prin posta un fel de aviz prin care i se spunea cat datora, un fel de penalizari pt neplata facturii aceleia. Insa e normal dupa atatia ani sa se trezeasca cineva ca ai fost penalizat fara sa tu sa stii? cred ca in continuare se "adauga" penalizari pna cand mama decide sa plateasca. dar e absurd!
Cel mai recent răspuns: ContSters261750 , utilizator 17:58, 16 August 2012
Exista posibilitatea prescrierii sumei respective.

Debitul datorat de mama dvs. (reprezentand neplata ultimei facturi) ar fi trebuit sa se prescrie in 3 ani.

Probabil ca este un abuz din partea firmei respective.
va multumesc. si atunci ce ar trebui sa faca? sa ii ignore?
Daca a renuntat sa plateasca desi contractul nu expirase,firma are dreptul la despagubiri.Avand in vedere ca au trecut atatia ani,parerea mea este ca dreptul pt acele despagubiri s-a prescris.Penalitatile au insa un termen de prescriptie care curge separat, pt fiecare in parte.Daca au fost prevazute in contract, aceste penalitati ar putea fi solicitate pt ultimii 3 ani,restul fiind prescrise.Mai trebuie avut in vedere faptul ca daca penalitatile sunt exagerate,mult mai mari decat dobanda legala, ele nu sunt valabile.
In primul rand ar trebui sa le raspunda in scris ca acea datorie este prescrisa. In nici un caz sa ii ignore.

V-am trimis pe privat un model.
Ultima modificare: Joi, 16 August 2012
horeabortan, utilizator
multumesc!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abonament neplatit telefonie mobila kittysor kittysor In anul 2001 am facut cu firma pe atunci [editat] acum [editat] un contract de abonament telefonie mobila! Din diverse motive am ajuns sa nu mai pot plati ... (vezi toată discuția)
Recuperatorii mai rai ca si camatarii bad_sonia bad_sonia Buna ziua, revin cu o problema care ma cam lasa masca . Am avut abonament tel mobil la un moment dat am renuntat la el mutandu-ma nu am primit ultima factura ... (vezi toată discuția)
Creanta orange s.a. adrian7777 adrian7777 Buna ziua, Ma confrunt cu o problema referitoare la o creanta la ORANGE S.A. Problema sta in felul urmator: Un vecin a venit azi la mine si mi-a inmnat un ... (vezi toată discuția)