avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 917 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Abonament neplatit telefonie mobila
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Abonament neplatit telefonie mobila

In anul 2001 am facut cu firma pe atunci [editat] acum [editat] un contract de abonament telefonie mobila! Din diverse motive am ajuns sa nu mai pot plati abonamentul! Mi-ai trimis instiintare ca datoria mea catre ei a fost plasata catre o firma de recuperare!
Au trecut anii si mai primeam din cand in cand o instiintare cu datoria respectiva!
Zilele trecute m-a sunat cineva de la firma de recuperari (habar n-am cum au intrat in posesia nr. meu de telefon care nici nu este nr de abonament, si este din alta retea); m-au somat sa platesc, initial mi-au spus ca am o datorie de 750.00 lei insa daca o platesc toata odata imi poate face redutere de vre-o 300 lei - imi spuneau ceva de genul "daca platiti in 24h - reducem datoria la 450 lei", daca nu putem face o reesalonare insa trebuie sa platiti pana la sfarsitul lunii 100 lei!
Mi s-au parut niste camatari de ultima speta pusi pe amenitat, intimidat ...doar, doar sa scoata ceva de la mine!

Este o suna mica, pot sa o platesc fara probleme acum (atunci eram studenta...in fine), nu vreau sa o platesc doar de dragul de a scapa de ei ci vreau sa actionez conform legii!
Va rog sa ma indrumati ce pot face legal cu beneficii in favoarea mea, avand in vedere ca au trecut 12 ani de atunci si mi-au spus ca datoria catre ei nu poate fi prescrisa!

Ultima modificare: Miercuri, 29 Mai 2013
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 13:58, 29 Mai 2013
Asta fac,ameninta,suna,va cauta acasa,etc. Eu is patit deja.Sincer de 2 ani mi se tot spune ca ma dau in judecata,dar pana acum nimic.
nu au ce sa faca, doar sa ameninte, oricum... doar atat stiu.
Dreptul lor la actiune e prescris, e treaba lor daca vor sa va actioneze in judecata, o vor face degeaba. N-o vor face, stiu ca pierd.
Ignorati-i sau platiti cat datorati, cum doriti.
Daca datoria s-a prescris atunci de ce insista sa le platesc; ce lege spune conditia de prescriere a datoriilor!
Dreptul lor de a va obliga sa platiti se prescrie, nu datoria. Daca nu va pot obliga sa platiti, nu inseamna ca nu datorati bani.
Dvs vi s-a emis o factura, daca nu v-au actionat in judecata atatia ani, n-o mai pot face pt ca s-a implinit acest termen de prescriptie, e un fel de pedeapsa pt creditor ca nu a actionat in tot acest timp, asta nu inseamna ca se sterge acea datorie. Daca vreti o platiti, daca nu, nu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriere datorie recuperator de creante edystan edystan Buna ziua, Am fost contactat saptamana trecuta de recuperatorii de la T. F., telefon care a debutat din partea lor cu un ton ridicat si amenintari cu ... (vezi toată discuția)
Neplata factura telefonie mobila blueadryanna blueadryanna Buna ziua, Am fost abonat la o firma de telefonie mobila (:\"ABC\") si acum 3 ani m-am mutat in strainatate. Drept urmare, am sunat la ABC si am cerut ... (vezi toată discuția)
Imi poate face poprire pe salariu? Cristinaflorentinacojocaru Cristinaflorentinacojocaru Buna ziua,astazi mi-a venit o instiintare,de la o firma de recuperare creante pentru o factura telefonica neplatita,acolo imi spune ca am o intarziere de plata ... (vezi toată discuția)