avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 684 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Imi Poate face poprire pe Salariu?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Imi Poate face poprire pe Salariu?

Buna ziua,astazi mi-a venit o instiintare,de la o firma de recuperare creante pentru o factura telefonica neplatita,acolo imi spune ca am o intarziere de plata sau ceva de genul de 1865 de zile,care inseamna cam 5 ani,din cate stiu eu dupa 3 ani facturile telefonice se prescriu,la mine au trecut 5 ani si acesti recuperatori ma amentinta ca imi fac poprire pe salariu,au voie sa faca asa ceva ,este legal?daca nu s-au interesat in acesti 3 ani de ce vin acum sa recupereze o suma mult mai mare decat trebuia sa le-o inapoiez?
Ultima modificare: Vineri, 13 Noiembrie 2015
IMicro Bucuresti, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:53, 11 Decembrie 2015
Nu au titlu executoriu, nu au cum să vă facă poprire.

de asemenea nici nu vă pot da în judecată pentru că nu au un drept de creanță exigibil.

Dacă veți fi acționat în judecată, faceți întâmpinare și solicitați respingerea cererii deoarece dreptul lor la acțiune este prescris.
va multumesc pentru raspuns .
azi au incercat cei de la recuperari creante sa ma sune sa-mi spuna ca am datorie la ei,dar daca datoria mea s-a prescris de ce insista sa ma sune?daca imi spun ca ma v-or da in judecata pentru recuperare plati neefectuate ce le spun? trebuie sa ma instiinteze ca ma dau in judecata sau pot merge la tribunal fara ca eu sa fiu de fata?
Ultima modificare: Joi, 10 Decembrie 2015
Cristinaflorentinacojocaru, utilizator
Sa le spuneti ca sunt liberi sa va actioneze unde vor si daca ajungeti la judecata, veti primi citatie. Invocati prescriptia in intampinare si gata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenintari din partea unei societati de recuperari creante ionutberar ionutberar Buna ziua, Va rog sa imi spuneti si mie daca am avut un abonament la un telefon care acum sa schimbat numele societatii de telefonie si acel abonament a ... (vezi toată discuția)
Credite neachitate- probleme cu o firma de recuperari ancaoanaa ancaoanaa buna seara.am 3 credite cu buletinul,dintre care 2 sunt carduri de credit.am ramas fara servici in anul 2009 si de atunci nu am mai reusit sa achit absolut ... (vezi toată discuția)
Posibil executare silita firma recuperare Silviu1987 Silviu1987 Buna ziua, am luat un credit de nevoi personale in 2007 de la Banca RBS pe care am putut sa-l platesc o perioada apoi am ramas fara job din cauza crizei din ... (vezi toată discuția)