Buna ziua, am luat un credit de nevoi personale in 2007 de la Banca RBS pe care am putut sa-l platesc o perioada apoi am ramas fara job din cauza crizei din 2007.
Banca imi tot trimitea scrisori acasa sa platesc datoria, ma suna incontinuu sau venea la usa la mine. Nu m-au dat in judecata si nici nu m-au executat silit timp de 4-5 ani, numai scrisori in posta. Nu am reusit sa mai platesc datoria, deoarece suma s-a strans la 10200 lei dupa care banca m-a anuntat ca imi opreste datoria la aceasta suma 10200 lei si aceasta nu va mai creste.
Dupa un timp primesc un plic in posta precum trebuie sa platesc acea suma dar in contul unei firme de recuperare, posibil ca banca sa-si fi vandut creantele catre aceasta firma. Nu am contactat firma de recuperare, ei continuand sa-mi trimita amenintari prin posta. Acum ultimul plic imi scrie ca ma vor da in judecata si ca vor incerca sa ma execute silit sau sa imi puna poprire pe salariu.
Eu am fost student la medicina (6 ani) pana anul acesta, iar acum urmez sa ma angajez la un spital. Este posibil sa imi puna poprire pe salariu 35% cum spun ei ? Au dreptul sa faca asta daca banca RBS nu m-a dat in judecata pana acum? Daca nu m-au actionat in instanta tot acest timp cat le-am fost client ?
Cum functioneaza aceasta proprire?
Datoria se putea prescrie daca banca nu m-a tras la raspundere la tribunal iar firma de recuperare abuzeaza acum ?
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns.
Foarte probabil, dreptul lor la executare este prescris.
În ultimul timp, firmele de recuperare au cumpărat pe nimic creanțe cu dreptul la executare prescris.
Împreună cu executori venali sau prost pregătiți teoretic, sau ambele, încep executarea silită, deși legea este clară și spune că executorul trebuie să verifice exigibilitatea creanței, implicit dacă este sau nu prescris dreptul la executare.
Cum în judecătorii sunt oameni, supuși greșelii, primesc încuviințarea executării silite, uneori.
Dacă veți primi acasă înștiințarea executării silite, aveți 15 zile să faceți contestație și să invocați nulitatea executării silite deoarece dreptul la executare este prescris.