avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 282 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Executare silita datorie care o presupuneam prescrisa
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Executare silita datorie care o presupuneam prescrisa

In urma unui credit de nevoi personale semnat in 2007 mi-a venit acasa instiintarea executarii silite solicitata de o societate de recuperare creante.

In instiintare mi se comunica ca dosarul de credit a fost investit cu formula executorie la data de 18.11.2015.

Conform unor calcule banale facute de mine, in conditiile in care contractul era pe 7 ani (84 de luni) - scadenta la data de 07.11.2014 - dar neplatita nici o data inca de la sfarsitul lui 2007, nu ar fi trebuit datoria sa fie prescrisa la sfarsitul lui 2010?

Ma gandesc ca ei au avut dreptul de a cere executarea silita inca de la neplata primelor rate, lucru care dupa cum se vede nu au facut pana in 2015, sau cel putin abea atunci a fost investit cu formula executorie. Gresesc?

In alta ordine de idei, dupa alte calcule, considerand ca o datorie se prescrie in 3 ani, eu inteleg ca tot ce aveam de plata inainte de 2012 ar fi prescris. Si atunci ar mai ramane sa platesc/sa fiu executat pe datoria ce ar fi trebuit sa se cumuleze intre 2012 si 2014 (data la care s-a terminat durata contractului). In schimb eu sunt executat pe toata suma + dobanzi, penalitati, care le pot intelege.. deja nu mai sunt un mister. Dar de ce toata suma echivalenta celor 7 ani?

Mentionez ca nu am platit nici o rata de la sfarsitul lui 2007 incoace. Nu am raspuns la solicitarile societatii de recuperare creante, nu am recunoscut lor datoria (as fi recunoscut bancii dar aceasta m-a expediat catre societatea in cauza).

As vrea initial sa incerc sa ma apar si sa rezolv singur aceasta problema caci daca dispuneam de bani as fi incheiat socoteala demult. Ce ma sfatuiti? Am vreo sansa sa rezolv ceva?

Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Cristina Paisa , Avocat 14:42, 19 Ianuarie 2016
Sunt aproape convinsa din cele spuse de dvs. ca creditul s-a prescris. El se prescrie in momentul in care banca il declara scadent anticipat, adica in 60-90 de zile de la data ultimei plati efectuate.
Trebuie sa faceti contestatie la executare in termen de 15 zile la judecatoria de domiciliu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriptie vs executare silita Felicitad Felicitad Buna seara! Am facut un credit in 2005 cu plata ratelor pe o perioada de 10 ani. In septembrie anul trecut, 2015, creditul ar fi fost achitat. Din pacate, ... (vezi toată discuția)
Termen de prescriptie pentru credit bancar ifti1967 ifti1967 Buna ziua, Am primit, in februarie 2010, o notificare de executare silita de la o firma de recuperari ptr un credit neachitat integral de titular, eu avand ... (vezi toată discuția)
Prescriere datorie banca dupa incuviintare de executare silita raducanmihai raducanmihai Buna ziua. Incep prin a va spune ca am citit articolul \"In cat timp se prescriu datorille\",dar tot nu m-am lamurit ( ... (vezi toată discuția)