avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Este admisa in instanta adeverinta de sanatos psihic ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Este admisa in instanta adeverinta de sanatos psihic eliberata de un medic psihiatru de la un cabinet din Policlinica cu plata?

Cine ar trebui sa-l evalueze mental pe tatal meu,in varsta de 85 de ani,pentru a i se elibera un certificat care sa ateste ca are discernamant etc ?
Orice medic psihiatru ,medicul de familie sau medicina legala sau....?
Cel mai recent răspuns: mariapopescu , utilizator 07:29, 16 Ianuarie 2009
Referitor la dovedirea in instanta a faptului ca o persoana in varsta este sanatoasa din punct de vedere psihic, va raspund prin faptul ca sunt acceptate adeverintele emise de medicul de familie in cazul in care varstinul nu este internat in cadrul vreunei clinici-spital. In cazul in care acesta este internat in spital pe orice motiv, este nevoie de o adeverinta de la medicul curant. In toate cazurile sunt acceptate adeverinte emise de medic psihiatru care sa ateste deplinatatea facultatilor mintale.
Cu respect, Teodor Dobrean
Multumesc.
Deci nu este adevarat ca serviciul de medicina legala intruneste o comisie care examineaza persoana varstnica si elibereaza certificatele de sanantate mentala,discernamant psihic,acestea fiind singurele valabile?
Adeverinta medicala de sanatate psihica are aceeasi valoare cu certificatul de sanatate psihica?
Poate si medicul de familie sau orice psihiatru sa elibereze adeverinte de sanatate psihica admise de instanta,in caz ca se ajunge la proces?(,tata are 85 de ani si este martor la un incident,declaratia lui fiind deja data la politie dar
exista riscul sa fie contestatade partea adversa pe motiv ca e in varsta si nu se poate pune baza in ce zice.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Valabilitate certificat medical Sumlanschi Florentina Sumlanschi Florentina Care este perioada de valabilitate a unui certificat medical eliberat de un medic primar psihiatru format A 5 de la o policlinica particulara, care a fost ... (vezi toată discuția)
Acte vanzare-cumparare lazar nicoleta lazar nicoleta parintii mei doresc sa-mi lase apartamentul pe care il detin printr-un act de vanzare -cumparare,dar au trecut amandoi de varsta de 70 ani si am auzit ca dupa ... (vezi toată discuția)
Solicit ajutor urgent! DANIELA1915 DANIELA1915 Incepind cu anul 2015 familia mea sub organizarea altor persoane au rolul de a bolnava psihic atit in acte cit si in fata societatii.In acest sens m-au ... (vezi toată discuția)