avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... acte vanzare-cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

acte vanzare-cumparare

parintii mei doresc sa-mi lase apartamentul pe care il detin printr-un act de vanzare -cumparare,dar au trecut amandoi de varsta de 70 ani si am auzit ca dupa aceasta varsta sunt considerati senili,deci nu pot sa mai faca acest act.mentionez ca sunt amandoi in deplinatatea facultatilor mentale,nu au nici un fel de probleme care sa le afecteze judecata.am doua surori mai mari si acesta este motivul pentru care am optat in favoarea actului de vanzare-cumparare.va multumesc pentru raspuns
Cel mai recent răspuns: ContSters4579 , utilizator 20:18, 2 Octombrie 2010
Acest lucru nu l poate judeca decat doctorul doamna.

Daca parintii dvs sunt in deplina facultate mintala pot incheia acte de dispozitie, cum este cel de vanzare-cumparare.
Buna ziua!

Surorile ce spun?
Sunt de acord cu acesta vanzare-cumparare?
La o adica, pot cere analiza psihica, nu psihologica, a unui cabinet de specialitate.
Ultima modificare: Marți, 28 Septembrie 2010
Doncean, utilizator
buna ziua.
desi parintii dvs sunt in deplinatatea facultatilor mintale, pot merge la IML si solicita eliberarea unui certificat medico legal raportat la actul juridic pe care vor sa il incheie.
este o masura de precautie.
lazar nicoleta a scris:

parintii mei doresc sa-mi lase apartamentul pe care il detin printr-un act de vanzare -cumparare,dar au trecut amandoi de varsta de 70 ani si am auzit ca dupa aceasta varsta sunt considerati senili,deci nu pot sa mai faca acest act.mentionez ca sunt amandoi in deplinatatea facultatilor mentale,nu au nici un fel de probleme care sa le afecteze judecata.am doua surori mai mari si acesta este motivul pentru care am optat in favoarea actului de vanzare-cumparare.va multumesc pentru raspuns

pot intocmi acte fara probleme, este bine sa ia un certificat de la un medic psihiatru, in baza trimiterii date de medicul de familie.
nu asta ar fi motivul esential, pentru care un act de vanzare intre parinte si copil ar putea fi atacat...de exemplu surorile pot demonstra neplata pretului sau pret nereal...
1. Nu e prezumat nimeni ca fiind senil indiferent de varsta pe care o are. E o absurditate. Persoanele in varsta pot fi asistate cand fac acte de dispozitie pentru a nu fi pacalite, chestiune cu totul diferita.
2. E prudent sa mearga la un medic cu toate ca e oarecum jignitor.

Alte discuții în legătură

Act vânzare cumpărare locuință Danielj Danielj Bună ziua. Aș dori să știu dacă se poate ca părinții mei tatăl 82 ani respectiv mama 78 pot face acte de vânzare cumpărare în secret surorii mele ... (vezi toată discuția)
A procedat corect notarul? pituna pituna mama mea are 80 de ani si a vandut un teren facand act de vanzare cumparare la notar la un pret exagerat de mic, efectiv a fost prostita.intrebarea mea este ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament ContSters152483 ContSters152483 Buna ziua, Am si eu o nelamurire si mi-ar prinde foarte bine ajutorul d-vs.Am bunicii in varsta de 79 respectiv 77 de ani,de curand am aflat ca unul dintre ei ... (vezi toată discuția)