Buna ziua,
Am si eu o nelamurire si mi-ar prinde foarte bine ajutorul d-vs.Am bunicii in varsta de 79 respectiv 77 de ani,de curand am aflat ca unul dintre ei este grav bolnav si ca nu avem foarte mult timp la dispozitie pentru a incheia actele de vanzare cumparare(cadastru si intabularea nu sunt facute)...intrebarea mea este, putem sa facem un ante contract pana la incheierea tuturor documentatiilor (bunicii vor sa-mi lase numai mie apartamentul si de aceea facem si acte de vanzare-cumaparare pt a nu putea fii contestat in instanta)?...tinand cont de varsta pe care o au este mai bine sa fac o expertiza medical prin care sa se arate ca sunt in deplinatatea facilitatilor mintale?...Sper ca m-am exprimat destul de corect si astept cat mai urgent raspunsul dumneavoastra.
O zi buna!
Buna ziua !
Puteti incheia un antecontract de vanzare - cumparare, dar in caz de deces al acestora nu poate avea efect in privinta succesorilor. Prin acest antecontract , bunicii se obliga sa va vanda, ori in situatia decesului acestora, obligatia nu poate apartine mostenitorilor.
In alta ordine de idei, cel ce incheie un act se prezuma a avea capacitate de discernamant pana la proba contrarie. Daca bunicii nu sufera de nici o boala psihica, constatata printr- un act medical, de ce sa- i expertizati ?:stunned:
Cred ca m- am facut inteles ....
Cu stima !
Intocmiti un antecontract de vanzare cumparare si apoi contactati o firma sau un expert pentru intocmirea cadastrului si a intabularii.
Un certificat medical eliberat de medicul psihiatru ar fi util in cazul in care transferul proprietatii s-ar face prin donatie.
In cazul unei vanzari cumparari pretul real, pretul de circulatie al imobilului elimina, din punctul meu de vedere, banuielile referitoare la vicii de consimtamant.
Cu toate acestea daca dvs considerati ca ulterior ati putea avea probleme din partea cuiva solicitati si un astfel de examen medical.