avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 535 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... A procedat corect notarul?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

A procedat corect notarul?

mama mea are 80 de ani si a vandut un teren facand act de vanzare cumparare la notar la un pret exagerat de mic, efectiv a fost prostita.intrebarea mea este avand varsta de 80 de ani , notarul nu trebuia sa ceara un certificat de la psihiatru ca este in deplinatatea facultatilor mintale?

ma scuzati ca deranjez din nou. ce se poate face, care ar fi procedura pentru a anula actul de vanzare cumparare?
Ultima modificare: Vineri, 10 Ianuarie 2014
Adriantot, moderator
Cel mai recent răspuns: avvalentina , utilizator 19:19, 12 Ianuarie 2014
nu puteti anula actul de vanzare cumparare facut de mama dvs. singura proprietara a terenului
dar mama poate sa anuleze actul de vanzare cumparare, ca ea este unic propietar?
Daca pretul a fost extrem de mic fata de piata se poate lua in considerare ca este un "pret neserios" si atunci ar fi posibila o acțiune în constatarea nulității unui contract de vânzare-cumpărare pentru preț neserios. Cu toate acestea, un pret neserios nu inseamna ca tranzactia nu este valabila.
Daca aveti indicii sau dovezi ca mama suferea de vreo boala care ar fi putut influenta discernamantul acesteia si a fost pacalita de catre cumparator, consultati un avocat care sa analizeze faptele si sa va indice cea mai buna solutie. Se poate cere eventual o expertiza medicala a vanzatorului.
Se poate solicita in instanta anularea contractului de vanzare cumparare pentru vicierea consimtamantului vanzatoarei, avand in vedere varsta inaintata a memei de 80 de ani, actiune in care mama ar trebui sa aiba calitatea de reclamant!
La ce data a avut loc vanzarea?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumpărare teren - probleme juridice gbaii gbaii Bună ziua. Doresc să achiziționez un teren. Proprietara este o bătrână de 80+ ani cu senilitate care nu-și recunoaște câteodată nici proprii ... (vezi toată discuția)
Acte vanzare-cumparare lazar nicoleta lazar nicoleta parintii mei doresc sa-mi lase apartamentul pe care il detin printr-un act de vanzare -cumparare,dar au trecut amandoi de varsta de 70 ani si am auzit ca dupa ... (vezi toată discuția)
Casa cu probleme oms oms Buna seara. Ma aflu intr-o situatie ciudata: am cumparat o casa de la o batrana cu contract de vanzare cumparare acum 3 luni in urma. Ea a luat banii si i-a ... (vezi toată discuția)