avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 868 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Act vânzare cumpărare locuință
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Act vânzare cumpărare locuință

Bună ziua. Aș dori să știu dacă se poate ca părinții mei tatăl 82 ani respectiv mama 78 pot face acte de vânzare cumpărare în secret surorii mele fără acordul meu. Mulțumesc anticipat pentru răspuns.
Cel mai recent răspuns: Irina Pricop , Consilier juridic 13:49, 3 Iulie 2017
Bună ziua ! Va răspund din proprie experiență :
Da, dansii pot incheia acte de vanzare-cumparare fără acordul dvs. , în cazul meu fiind vorba de o bunica în vârstă de 89 ani, singurul act cerut în plus la notar a fost sa aduc de la medicul specialist dovada ca e în "deplinatatea facultăților mintale" și poate sa i-a astfel de decizii.
Aici e vorba despre părinți nu de bunici iar eu și sora mea suntem singurii mostenitori. În 1994 părinții mei i-au vândut ei un alt apartament dar la notariat au cerut acordul meu scris.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Poate vinde fara acordul dv. Notarul v-a cerut atunci acordul pentru ca a banuit o donatie deghizata.
In timpul vietii oamenii pot dispune de bunurile proprii cum doresc, fara a intreba pe nimeni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bunica mea doreste sa-mi lase casa mostenire. RoxanaBurlacu RoxanaBurlacu Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la intrebarea mea. Bunica mea are 78 de ani si nu are probleme psihice. Care ar fi cea mai ieftina varianta (mostenire, ... (vezi toată discuția)
Vanzare, testament sau donatie catre copii? aiko aiko Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarea situatie: Parintii mei locuiesc intr-un apartament dobandit dupa casatorie. Pe actul de proprietate este trecut ca ... (vezi toată discuția)
Vanzare cumparare m_e_l m_e_l Buna seara..bunica mea vrea sa imi faca act de vanzare cumpărare pe casa in care sta...Mama mea,fiica bunicii nu prea e de acord..Ar putea sa atace actul de ... (vezi toată discuția)