avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1024 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... sucesiune dupa bunica decedata in 1958 , dar fara a ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

sucesiune dupa bunica decedata in 1958 , dar fara a se fi facut succesiune . toti copii sai traiau la acea data . la decesul mamei mele , fiica a bunicii , s-a intocmit C.M. in care sa scris ,, teren dobandit de la mama sa " , dar numai pe vorbe

Bunica mea a decedat in 1958 , si pentru ca dansa impartise un teren pe care-l detinea la 5 dintre copii sai , la data decesului nu s-a mai facut succesiune .La decesul copiilor sai , inclusiv si al mamei mele , sa trecut in C.M. cum ca ,, terenul in suprefata de ... a fost mostenit de la mama sa , care la randul sau il detinea in mod legal conform Act de Schimb nr ... transcris de catre Notariatul ..... " .Urmasii a 4 dintre fratii mamei , care au in aceleas conditii teren de la bunica , au intabulat si unii chiar au vandut , insa , eu , cand am solicitat intabularea , mi s-a refuzat acest demers , pentru faptul ca nu am acte doveditoare , in speta mi se solicitat certificatul de succesiune dupa bunica , dar aceasta succesiune nu se mai poate face pentru faptul ca proprietatea bunicii este deja farimitata si nu am de unde sa obtin un Cerificat Fiscal , pentru ca la fisc bunica nu are un asemenea rol .Este vorba de un teren de 5000mp impartit la 5 copii - 3 baieti care au primit cate 1250mp si doua fete care au primit cate 625 mp. Toate certificatele de succesiune dupa acesti 5 copii ai bunicii sunt facute si apoi mai departe , de urmasii acestora ,unii au facut cadastru si au vandut . Acestia au detinut aceste suprafete inca inainte de Recensamantul persoanelor si al proprietatilor din 1948(confirmat cu acte ) Cum credeti ca pot proceda ??? Va multumesc anticipat .
Cel mai recent răspuns: ssm1979 , utilizator 11:08, 16 August 2012
Din ce spuneti inteleg ca a murit si mama dvs. si in certificatul de mostenitor terenul in cauza este trecut ca mostenire de la mama ei iar cei de la cadastru refuza sa va intabuleze dreptul de proprietate deoarece NU AVETI ACTE DE PROPRIETATE PENTRU TEREN. atunci faceti o actiune in constatare in contradictoriu cu localitatea unde se afla terenul (reprezentata de primar) prin care cereti instantei sa se constate dreptul dvs de proprietate asupra terenului respectiv iar dupa ce se pronunta sentinta si ramine definitiva mergeti cu acea sentinta la cadastru si pe baza ei TREBUIE SA VA INTABULEZE DREPTUL DE PROPRIETAE ASUPRA TERENULUI. in ce priveste actiunea in constatare cred ca trebuie sa apelati la un avocat pentru ca pot fi unele complicatii - perioada in care ati exercitat posesia terenului, poate sa fie nevoie sa aduceti in discutie in fata instantei si jonctiunea posesiilor, ma rog , nu scriu mai multe sa nu va derutez. eu asa cred ca se poate rezolva treaba deoarece sentinta pe care o veti obtine in urma actiunii in constatare reprezinta un titlu de proprietate astefl incit OCPI trebuie sa va intabuleze terenul. sper sa va fi fost de ajutor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiune in constatarea calitatii de proprietar DICUTUDOR DICUTUDOR MAMA A PRIMIT DE LA MAMA SA UN TEREN IN SUPRAFATA DE 625 MP IN JURUL ANILOR 1950 - 1955 , TEREN CARE FACEA PARTE DINTRUN TEREN DE 5000 MP , PE CARE ... (vezi toată discuția)
Atestarea dreptului de proprietate asupra unui teren coldheat coldheat bunica mea a avut un teren de 5000mp pe care , in viata fiind l-a rupt in 5 loturi pe care le-a atribuit la 5 din cei 9 copii ai sai . celorlati 4 copii le-a ... (vezi toată discuția)
Mostenitor nementionat pe titlul de proprietate. succesiune. intabulare. MariusEmilian MariusEmilian Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in descifrarea unei situatii mult prea stufoase pentru mine! Scopul final al expunerii este intentia de a face ... (vezi toată discuția)