avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1099 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Buna ziua,

Prietenul meu a decedat, din prima casatorie are un copil,dar traieste si mama lui.
Au dreptul la mostenire amandoi sau numai copilul,care este major?
Va multumesc!
Andreea
Cel mai recent răspuns: avvalentina , utilizator 09:48, 22 August 2012
Numai copilul culege toata mostenirea.
Buna ziua,
Na multumeasc!
Numai ca mama decedatului nu vrea sa-i dea actele de casa si masina, ce se poate face in cazul acesta?
Solicita la notar un certificat de calitate si apoi va face demersuri pentru obtinerea de copii ale actelor de proprietate.
Va Multumesc!
Va multumesc!
Mai am totusi o intrebare, pentru acest certificat de calitate cu ce acte trebuie sa se prezinte la notar ,pentru ca multi notari nu vor sa faca asa ceva.Ne-am lovit de aceasta problema curand ,deoarece nu putem ridica ajutorul de inmormantare de la serviciu si ultimul salariu. Am mers la catva notari care nu stiau cum sa faca acest certificat.
Cu multumiri,

Alte discuții în legătură

Certificat de calitate Flory_9 Flory_9 Buna ziua, Pentru obtinerea unui certificat de calitate cu ce acte trebuie sa se prezinte la notar fiul prietenului meu care a decedat ,pentru ca multi ... (vezi toată discuția)
Mostenire dupa tatal decedat marystanga marystanga Buna ziua as dori sa ma ajutati inca la o problema si anume faptul doresc sa vad ce drept as avea dupa tatal meu care a decedat,fiind unica si singura sa ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire Mara Caragea Mara Caragea Buna ziua, am si eu o intrebare: ce se intampla cu mostenirea unei familii care nu au avut copii impreuna, dar ambii soti sunt decedati, unul dintre ei are un ... (vezi toată discuția)