avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 584 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Certificat de calitate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Certificat de calitate

Buna ziua,

Pentru obtinerea unui certificat de calitate cu ce acte trebuie sa se prezinte la notar fiul prietenului meu care a decedat ,pentru ca multi notari nu vor sa faca asa ceva.Ne-am lovit de aceasta problema curand ,deoarece nu putem ridica ajutorul de inmormantare de la serviciu si ultimul salariu. Am mers la catva notari care nu stiau cum sa faca acest certificat.
Cu multumiri

Cel mai recent răspuns: Flory_9 , utilizator 10:34, 17 August 2012
Certificatul de calitate de mostenitor se elibereaza in termenul lega de acceptare a mostenirii (6 luni sau un an, in functie de data decesului) pentru situatia in care in masa succesorala nu exista bunuri. In practica, certificatul de calitate de mostenitor este solicitat de mostenitori ca o garantie a acceptarii succesiunii, pana la eliberarea certificatului de mostenitor cu bunuri in masa succesorala.
Este important insa sa precizati data decesului pentru a va putea ajuta cu un sfat pertinent, pentru ca dvs sustineti ca unii notari v-au refuzat. Poate motivul este ca nu va mai aflati in termenul de acceptare a succesiunii.
Multumesc pentru raspuns.
Data decesului prietenului meu este 22.07.2012. Noi am mers la serviciu pentru a ridica salariul si ajutorul de inmormantare , de acolo ne-au trimis la notar pentru un act prin care sa dovedeasca ca fiul lui este unic mostenitor.
Am fost la diversi notari care ne-au spus ca este prea devreme pentru succesiune, mai ales el neavand nici un act de prorietate,( decat certificatul de deces si certificatul lui de nastere) mama decedatului se considera unica mostenotoare ,si nu il recunoaste pe baiat ca mostenotor.Toate actele sunt la ea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire Flory_9 Flory_9 Buna ziua, Prietenul meu a decedat, din prima casatorie are un copil,dar traieste si mama lui. Au dreptul la mostenire amandoi sau numai copilul,care este ... (vezi toată discuția)
Succesiune ContSters48919 ContSters48919 in cazul in care s-au scurs cele 6 luni de la deces (data deschiderii succesiunii) iar unii dintre mostenitori nu au facut dovada acceptarii (tacita sau ... (vezi toată discuția)
Concubinaj vicks vicks Am divortat in urma cu 6 ani, din casatorie a rezultat un copil care mi-a fost incredintat spre crestere si educare. Pensia alimentara imi era trimisa de la ... (vezi toată discuția)