avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dezbatere mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dezbatere mostenire

Buna ziua,
am si eu o intrebare: ce se intampla cu mostenirea unei familii care nu au avut copii impreuna, dar ambii soti sunt decedati, unul dintre ei are un singur copil dintr-o casatorie anterioara, cu cine dezbate mostenirea acest copil sau cum poate face sa ii revina averea in intregime?
Ultima modificare: Joi, 11 Februarie 2021
Mara Caragea, utilizator
Cel mai recent răspuns: Mara Caragea , utilizator 09:47, 16 Februarie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
parintele lui a murit primul sau dupa sot ?
Daca a murit primul, nasol, mosteneste 3/4 din ce a avut parintele sau. Ce a avut sotul la data decesului, ia statul, daca mostenitori nu sunt
Si daca a murit dupa sot, il mosteneste tot pe parintele sau, numai ca in acest caz, parintele era mostenitorul sotului, insemnand ca acest copil culege tot.
Ultima modificare: Joi, 11 Februarie 2021
gi-jane2, moderator
Multumesc pentru raspuns. Parintele lui a murit primul apoi sotia acestuia. La momentul acela erau multe datorii si imobilul pe care il aveau arata jalnic, iar fiul, de buna credinta (care i-a si inmormantat pe amandoi) a intretinut locuinta si a platiti toate datoriile. Macar isi poate recupera banii din cheltuieli? Inclusiv cheltuieli de inmormantare a ambilor soti.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pacat ca nu a apucat sa faca acte cu sotia tatalui.
acuma, nu prea are ce face decat sa mearga pe sest pana se sesizeaza cineva.
Cheltuielile si le recupereaza oricum, ca partea tatalui nu i-o ia nimeni, adica 3/8 din casa.

Va multumesc! Doamne ajuta!
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Verificati daca nu au fost facute testamente. Oamenii sunt f secretosi.
S-a deschis succesiune dupa primul parinte decedat?
Cine era proprietarul imobilului?
Cand a fost acesta dobandit, inainte sau dupa casatorie? Sub ce forma? Vanzare, donatie, mostenire?
Cei doi soti erau casatoriti cu acte?
Dupa raspunsuri se poate avea o solutie.
Ultima modificare: Luni, 15 Februarie 2021
Irina Pricop, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Vocatie succesorala favex favex Doresc sa va prezint urmatoarea situatie: O familie este constituita din sot si sotie. Sotia are un copil dintr-o casatorie anterioara. In anul 2010 sotul ... (vezi toată discuția)
succesiune dupa decesul ambilor părinti ? cine ... nktnik nktnik Cine vine la succesiune dupa decesul ambilor părinti ? Cine vine la dezbaterea succesoriala in cazul in care dupa decesul ambilor parinti eu fiind copilul ... (vezi toată discuția)
Locuinta comuna proprietate personala wazz wazz buna ziua sotia are locuinta proprietate personala provenita din mostenire iar eu am locuinta proprietate personala provenita din donatie de la parintii mei ... (vezi toată discuția)