avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 708 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vocatie succesorala
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vocatie succesorala

Doresc sa va prezint urmatoarea situatie: O familie este constituita din sot si sotie. Sotia are un copil dintr-o casatorie anterioara. In anul 2010 sotul devine mostenitor pentru o cota de 1/2 dintr-un apartament ca urmare a succesiunii din partea parintilor sai. In anul 2015 moare sotia. Intrebarea este urmatoarea : copilul acesteia are vocatie succesorala asupra acestui imobil ?
Cel mai recent răspuns: MARIO-FLORA NECTARIA , Avocat 21:19, 26 Ianuarie 2016
Copilul o mosteneste pe mama sa, implicit mosteneste ce a mostenit ea de la sotul ei. Mama a dezbatut succesiunea dupa sot ? Banuiesc ca sotul mai are un frate/sora. Sotul nu a mai avut copii ?
Ultima modificare: Marți, 26 Ianuarie 2016
gi-jane2, moderator
Sotul traieste.( sotia a murit) Este adevarat mai are un frate, au fost doua succesiuni in 2004, dupa mama lui si in si 2010 dupa tata, care cumulate au dat procentul de 1/2 din imobil. Dezbaterea succesiunii sotiei nu s-a facut inca dar mai este timp pina in iunie 2016.
Sotul va veni la mostenire impreuna cu copilul sotiei decedate doar asupra bunurilor pe care aceasta le avea la data decesului sau.
Cota parte de imobil mostenita de sot de la parintii sai nu este bun comun ca atare nu va intra in masa succesorala a sotiei decedate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune. drepturile sotului supravietuitor mihaela70 mihaela70 buna seara .as dorii sa-mi spuneti daca fratele a decedat si nu are copii , sotia lui poate sa deschida o succesiune dupa bunica fratelui , are vocatie ... (vezi toată discuția)
Succesiune mocanuvalentin mocanuvalentin Buna ziua .Mama a decedat am ramas 2 frati tata sa recasatorit cea dea 2 sotie avand 2 copii din alta casatorie.An urma casatoriei cu tatal meu a rezultat un ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! va rog sa-mi spuneti . doi soti au un imobil impreuna. ... stefimit stefimit Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti . Doi soti au un imobil impreuna. Sotul a decedat . Acestia au un copil impreuna dar acesta a fost dat spre adoptie unei ... (vezi toată discuția)