avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 705 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti . Doi soti au un ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti . Doi soti au un imobil impreuna. ...

Buna ziua!
Va rog sa-mi spuneti . Doi soti au un imobil impreuna. Sotul a decedat . Acestia au un copil impreuna dar acesta a fost dat spre adoptie unei rude.
Cum se procedeaza impartirea imobilului? Sotul are in viata mama si doua surori.Multumesc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 15:04, 19 Aprilie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
sotul mosteneste 1/3 din mostenire in concurs cu mama si sora sotului decedat.
banuiesc ca adoptia s-a facut cu efecte depline, astfel copilul nu mai mosteneste parintii naturali.
Iar pt ca la data decesului nu au copii, intra la mostenire urmatoarea clasa de mostenitori, care altfel, ar fi fost inlaturata de copii daca existau.
Daca mama traieste, sora nu mai are vocatie succesorala!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
serios ?
art 972
(1) Cota soţului supravieţuitor este de:
b) o treime din moştenire, dacă vine în concurs atât cu ascendenţi privilegiaţi, cât şi cu colaterali privilegiaţi ai defunctului;

Bilibasa a scris:

Daca mama traieste, sora nu mai are vocatie succesorala!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire august79 august79 in urma decesului tatalui um ramas ca mostenitori doi copii si sotia si um facut partajul prin care sotia a renuntat la tot, ambi copii dobamdind astfel ... (vezi toată discuția)
Mostenire cristimunteanu cristimunteanu Buna ziua. Am 66 ani, niciodata casatorit, si un copil mic (recunoscut oficial) De asemenea eu am si o sora vitrega. Mama copilului traieste separat de mine. ... (vezi toată discuția)
Certificat de mostenitor, situatie complicata sionroxana63 sionroxana63 Buna ziua. As vrea sami spuneti daca este legal sa se emita un certificat de mostenitor sotiei unui mostenitor decedat in cazul in care nu au copii. Avem un ... (vezi toată discuția)