avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 471 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA vanzare autoturism.
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA vanzare autoturism.

Buna ziua, as vrea sa stiu cum procedez la vanzarea unei masini care este mijloc fix. In virtutea noilor reglementari masina ar avea numai 50% TVA deductibil.
La vanzarea ei cum se procedeaza? O vand cu 24% TVA care se plateste tot catre stat sau doar jumatate din acest TVA se plateste statului avand in vedere ca deja o jumatate din TVA aferent masinii s-a platit la cumparare. Mi s-a spus ca tot TVA incasat la revanzare este de plata la stat, chiar daca doar o jumatate s-a dedus si o jumatate nu.

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: xerxes , utilizator 07:11, 17 August 2012
vindeti cu tva 24% dupa care aveti dreptul sa va ajustati taxa nededusa la achizitie, recuperand astfel o parte din tva de plata catre stat.
Va multumesc! Ar trebui sa va platesc, dl. Xerxes pentru cate informatii mi-ati dat de-a lungul timpului :)
cu placere.
toate informatiile de aici sunt pro bono.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deducere tva SDENYS23 SDENYS23 buna seara am și eu o întrebare dacă pentru o mașină sa dedus tva de către o persoana juridica și acesta o revinde este obligat sa restituie tva-ul ? (vezi toată discuția)
Achiziție lemne bulgaria, cine plătește tva florentinadaniela florentinadaniela Buna ziua, Firma plătitoare de TVA dorește să achiziționeze pentru revânzare lemne din Bulgaria, prețul de achiziție pe factura fiind fara TVA. Ce se ... (vezi toată discuția)
Tva almajan almajan Buna ziua, sunt economist la o firma platitoare de tva.Conform noilor modificari din codul fiscal se indeplinesc conditiile pentru a trece firma la neplatitori ... (vezi toată discuția)