avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 218 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Salon frizerie barbati cu stiliste imbracate sumar
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Salon frizerie barbati cu stiliste imbracate sumar

Buna ziua,

dupa trecerea a cativa ani de la momentul aparitiei acestei idei, m-am decis sa incep demersurile pentru infiintarea unei frizerii "putin" iesita din comun.
In speta, as dori sa infiintez un salon de lux doar pentru barbati in care angajatele(frizerite/ stiliste) sa aiba o tinuta compusa doar din costum de baie sau poate chiar topless.
In acest sens, as dori sa stiu daca in afara de pasii firesti: inregistrare SRL, obtinere avize si autorizatii de igiena, s.a.m.d., mai exista alte autoritati/ organisme care trebuie sa isi acorde opinia inainte de inceperea activitatii.
Nu urmaresc sa deschid nici salon de masaj erotic, nici club de noapte, locatii in care in mod evident angajatele au o tinuta vestimentare sumara sau aceasta lipseste cu desavarsire, ci doar sa ofer serviciile de frizerie intr-o maniera diferita.

Multumesc anticipat pentru opinii si sfaturi,

Andrei
Ultima modificare: Joi, 16 August 2012
JUG34, utilizator
Cel mai recent răspuns: JUG34 , utilizator 09:44, 17 August 2012
Tinuta vestimentara (halat sau alt echipament de lucru) a personalului care presteaza aceste servicii este obligatorie.

"Personalul trebuie sã poarte halate sau echipamente de lucru lavabile, curate, de culoare deschisã, confecţionate special pentru a fi purtate în timpul executãrii procedurilor."

(este Art. 4 din
NORME DE IGIENA din 27 iunie 2007 pentru serviciile din cabinetele de tratament si machiaj cosmetic, epilare, manichiura, pedichiura, coafura, frizerie si barbierit privind aprobarea Normelor de igiena pentru cabinetele de infrumusetare corporala

EMITENT: MINISTERUL SANATATII PUBLICE
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 484 din 19 iulie 2007)
Ultima modificare: Joi, 16 August 2012
Ariel_tm, utilizator
Multumesc pentru raspuns si pentru indicarea actului normativ.
Aceasta informatie o gasisem si eu, atat ca termenii de "halat", respectiv "echipament de lucru" sunt interpretabili, cel putin in opinia mea.
Astfel, un halat poate fi confectionat si dintr-un material alb/bej, foarte subtire si, implicit, transparent sau ceva asemator.
De asemenea, termenul "echipament de lucru" nu este definit exact, singura referire ceva mai in detaliu cu privire la acesta fiind :
"Operatorul trebuie sã foloseascã echipament de lucru de culoare albã, lavabil, curat
ºi dezinfectat sau de unicã folosinþã[...}",
astfel as putea interpreta ca echipamentul de lucru poate fi un sort decoltat, care sa acopere doar zona abdominala, lasand restul descoperit, asadar respectand descrierea de mai sus.
In fond si la urma, un astfel de echipament le va necesar totusi angajatelor.

Ceea ce urmaresc sa aflu, in esenta, este daca in afara de normele de igiena in cauza exista acte normative care sa urmareasca, eu stiu, moralitatea unui astfel de salon sau alte chestiuni de aceasta natura, respectiv daca interpretarea mea de mai sus este una realista sau doar in viziunea apare apare astfel.
:) Ma asteptam sa spuneti aceste lucruri, dar consider ca nu este cazul sa adaugam la lege cu interpretari (cel putin) "deplasate"... De exemplu la termenul "halat" in DEX: "HALÁT, halate, s. n. 1. Haină lungă de pânză, de molton etc. care se poartă în timpul lucrului, din motive de igienă sau pentru a proteja îmbrăcămintea." In ce priveste "moralitatea" unui astfel de salon, desigur va fi "apreciata" prin sanctiuni din partea institutiilor de control din domeniu. ...Daca sunteti dispus sa incercati...
Bineinteles, interpretarea este ceva, fara doar si poate, subiectiv.
Cu toate acestea, pornind de la definitia din DEX am afirmat ca halatul poate fi "confectionat si dintr-un material alb/bej, foarte subtire si, implicit, transparent sau ceva asemanator", de exemplu din panza, astfel respectand atat prevederile legale in cauza, cat si definitia termenului.
Cat despre moralitate, doream sa stiu daca exista interdictii clar stabilitie in acest domeniu, intrucat in cazul saloanelor de masaj erotic(care merg mult mai departe) nu exista astfel de prevederi.
Cu toate ca apreciez opinia oricui, sesizez "un pic" de ironie si impotrivire fata de idee, fara a fi argumentata rational sau prin fapte, insa o anticipam, mai ales in randul persoanelor de sex frumos.



Ideea dvs. este buna, nu am zis asta, si daca ulterior aveti nevoie de ajutor juridic, tinem legatura... :)

Alte discuții în legătură

Masaj erotic laurabdsm laurabdsm buna ziua.as fi interesata de aceasta sfera a masajului erotic si as dori o parere. daca imi deschid un srl cu specific salon de masaj erotic si acolo se ... (vezi toată discuția)
Obligație plată echipament de munca la demisie seby14 seby14 Bună ziua, Ma aflu într-o situație neplăcută în sensul că dintr-un motiv întemeiat am fost nevoit să îmi depun demisia. Functia mea era de ... (vezi toată discuția)
Normativ acordare echipament de lucru Cristinabv Cristinabv Va rog sa-mi spuneti niste acte normative care sa ma ajute sa intocmesc un [b]normativ pentru acordarea echipamentului de lucru [/b]personalului incadrat ca si ... (vezi toată discuția)