Vă ajută dacă le aduceți aminte celor de la Resurse umane că la art. 169, Codul muncii prevede ce v-a spus inspector SSM:
Nu au voie sa va retina nici o suma din drepturile salariale fara existenta unei hotarari judecatoresti.
Art. 169. [reţinerile din salariu]
(1) Nici o reţinere din salariu nu poate fi operată, în afara cazurilor şi condiţiilor prevăzute de lege.
(2) Reţinerile cu titlu de daune cauzate angajatorului nu pot fi efectuate decât dacă datoria salariatului este scadentă, lichidă şi exigibilă şi a fost constatată ca atare printr-o hotărâre judecătorească definitivă.
Cereți să vedeți acel regulament de care vi s-a pomenit și spuneți ce prevede referitor la imputare sau cum or fi scris ei acolo.
Am și eu o întrebare pentru specialiștii care au răspuns: unde pot fi încadrate costumele despre vorbește seby14? Nu par a fi din categoria echipamentelor individuale de protecție (EIP).
Vă întreb pentru că nu mi se pare normal cum pune problema firma din speță. Cei 600 de lei par a fi bani de haine, dacă e vorba despre clasicele costume, cum primesc și alte categorii de salariați (polițiștii, militarii, funcționarii publici , bancari etc.). În acest caz ar fi ilegal să fie pus să le plătească, chiar și cu depreciere/uzură calculată.