avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 819 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Ref. metode de plata utilizate in CE
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Ref. metode de plata utilizate in CE

Buna ziua !

Solicit un sfat in comertul din Comunitatea Europeana .

Am primit o comanda din partea unui client din Germania . Tin sa precizez faptul ca ma aflu la primul act de comert cu acesta .

Ce modalitate de plata sa aleg , avand in vedere faptul ca acesta doreste sa imi plateasca marfa in termen de 10 zile de la livrare ? ...alta in afara de acreditiv.....

Se poate utiliza fila CEC ? Sa imi emita fila CEC la livrare pe care eu sa o introduc la plata la data scadenta ? Se utilizeaza aceasta modalitate de plata ? Am incercat varianta acreditivului cu alti parteneri insa nu prea e agreata.....pana acum am incasat ori cu cash la livrare ori prin OP insa fata de acest client , fiind la prima colaborare am oarecare temeri si vreau sa am un minimum de garantie (desi probleme pot fi si la cecuri).....dar nu stiu ce metode de plata sunt practicate in UE .

Astept o parere din partea dvs.

Multumesc anticipat !

Alte discuții în legătură

Contract cu rezerva proprietãþii cazzuall cazzuall Am incheiat cu un SC un contract de vânzare - cumpărare cu rezerva proprietăţii, mi-a dat file CEC cu scadenţă de 30 zile, una este scadenta azi si ma ... (vezi toată discuția)
Model contract vanzare-cumparare comerciala ? Buna, am un magazin in care as dori sa aduc de la un furnizor marfa cu plata la vanzare-insa furnizorul imi cere sa-i garantez cu o fila de cec. Cum as putea ... (vezi toată discuția)
Garantie pentru marfa ce urmeaza sa fie livrata Sergium Sergium Buna ziua, Un client, doreste sa cumpere o cantitate destul de mare de marfa, marfa care se realizeaza la comanda. Comanda se realizeaza intr-o periada de ... (vezi toată discuția)