avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 597 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... contract cu rezerva proprietãþii
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

contract cu rezerva proprietãþii

Am incheiat cu un SC un contract de vânzare - cumpărare cu rezerva proprietăţii, mi-a dat file CEC cu scadenţă de 30 zile, una este scadenta azi si ma roaga sa nu introduc fila ca nu are cu ce plăti. În aceste condiţii marfa este încă proprietatea mea, dar se află în posesia lui. Care credeţi că este cea mai rapidă cale legală de a lua marfa înapoi ( încă nu cred că a vândut-o) ?
Cel mai recent răspuns: Alina Tabara , Consilier juridic 12:42, 24 Iunie 2009
Daca nu doriti sa apelati la cecurile eliberate si doriti recuperarea marfii faceti o factura de stornare a marfii, urmand a ridica ori intreaga marfa ori partea ramasa nevanduta.
Factura de stornare se raporteaza la marfa care se ridica.
Pt. marfa vanduta ori va plateste prin OP ori va elibereaza un cec sau BO, sau numerar , in cel mai fericit caz.
intrebam ce pot sa fac in situaţia in care nu doreste o rezolvare amiabila ?
pai daca nu se rezolva amiabil, introduceti cecul, si il executati, dupa ce il investiti

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Factura neplatita de beneficiar. deniss_2008 deniss_2008 Buna ziua. In urma cu un an am deschis un SRL (fortati fiind de imprejurimi), desi nu prea am fost nascuti pt asa ceva. Treaba ar merge si merge bine pana ... (vezi toată discuția)
Intrebare!!! fed2 fed2 Exista situatia urmatoare:o creanta parte acoperita cu BO,parte cu CECURI,parte neacoperita de instrumente de plata...O parte din debit(facturile ptr.care s-au ... (vezi toată discuția)
Compensare magyari magyari Am o problema destul de complicata, si nu stiu daca solutia aleasa de mine este corecta, motiv pentru care va expun pe scurt situatia, cu rugamintea de a ... (vezi toată discuția)