avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Preluare socoietate comerciala!
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Preluare socoietate comerciala!

Va salut,
Stiu ca au mai aparut subiecte relativ similare cu acesta dar totusi as dori sa va mai adresez cateva intrebari!
Sunt pe cale sa preiau o firma(pe care am manageriat-o pt o perioada si ii cunosc situatia neavand alta problema decat urmatoarea), care are niste datorii catre o persoana fizica, fostul administrator! Acesta nu mai are nici o treaba cu aceasta firma si practic nu are nici o pretentie asupra banilor, si-a cesionat toate atiunile catre asociatul unic de la care urmeaza sa preiau eu!
Va rog sa-mi spuneti cum as putea sa preiau firma si ce acte trebuie sa intocmesc pt a ma asigura ca aceasta persoana nu va emite vreo pretentie pt acesti bani dupa o perioada de timp!
Si va rog sa-mi spuneti ce pasi trebuie sa urmez pt preluare!
Va multumesc, O zi buna!
Cel mai recent răspuns: Smart Contab Expert S.R.L. , Contabil 19:51, 17 Ianuarie 2009
daca sumele datorate catre fostul administrator nu sunt prescrise, adica nu au o vechime mai mare de trei ani si in contabilitate nu apare ca ati returnat acesti bani, pana la implinirea prescriptiei poate sa solicite returnarea banilor.
Daca exista un contract de imprumut incheiat intre acea persoana si firma, trebuie vazute clauzele contractului.
In contabilitate acea datorie apare. Pana la prescriptia sumei poate emite pretentii. Simplu ar fi daca ar da in scris sau ar face un act de donatie catre firma privind acea suma.
Interesanta solutia cu donatia.:">
mjustin a scris:

In contabilitate acea datorie apare. Pana la prescriptia sumei poate emite pretentii. Simplu ar fi daca ar da in scris sau ar face un act de donatie catre firma privind acea suma.

In cazul asta ar trebui sa plateasca si impozit, pentru ca este un venit.Daca firma a fost imprumutata, logic ar fi, ca banii sa se regasesca in patrimoniul societatii.In contractul de cesiune, fostul aministrtor poate sa dclare ca a primit contravaloarea imprumutului acordat societatii de la noul administrator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Doi asociati nistor.geta nistor.geta in firma suntem doi asociati,banuiesc ca celalalt face lucruri necurate (pe scurt) poate vinde societatea fara acordul meu? (vezi toată discuția)
Imprumut catre un angajat p_orsyka p_orsyka Buna ziua, am urmatoarea speta: firma la care lucrez ca si contabila, a facut un contratct de imprumut cu un angajat pentru o anumita suma de bani.Acest ... (vezi toată discuția)
Cesiune firma pneuros pneuros Un prieten are o firma asociat cu cineva 50-50% in perioada cat a fost administrator firma a avut o contabila care a facut contabilitatea gresit si nu sa ... (vezi toată discuția)