buna ziua
Am un coleg care a divortat,a venit decizia pentru pensie alimentara a cei doi copii care sunt in intretinerea sotiei lui,pensia este stabilita 25% din venituri(respectiv 12.5 %pt fiecare copil)si obligatia sa plateasca din urma ,care este suma maxima pe care putem sa oprim colegului nostru din salariu ca sa acoperim si datoria din urma,cum calculam valoarea pensiei din salariu,am inteles ca se face o medie a salariului net din ultimele 6 luni.Este corect sa oprim din salariu 50% pana se stinge datoria din urma?
Vorbiti cu angajatul si stabiliti de comun acord cat sa opriti peste cei 25%, e de bun simt sa il intrebati si pe el. Recomandarea mea ar fi o retinere de 33% pana la acoperirea debitului restant. Nu aveti voie sa retineti mai mult de 50%.
Caculati procentul din salariul net pe care il ia in luna respectiva.
multumesc pentru raspuns, in principiu el este de acord sa-i oprim 50% pana se acopera datoria,pe mine ma interesa procentul maxim ca sa nu facem o ilegalitate,in nici un caz nu-i opream peste 50%,multumesc inca o data.o zi buna
Poprire salariu
petre14
Buna ziua,
Am o poprire pe salariu si vreau sa ma lamuriti daca e legala. Am un salariu net de 946 lei si 216 lei tichete de masa. In urma divortului am ... (vezi toată discuția)