avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 765 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... Plângere penalã pe numele presedintelui suspendat ...
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

Plângere penalã pe numele presedintelui suspendat pentru trãdare si nu numai

Avocata M. A. şi profesorul american de origine română I. R., semnatar al Cartei 77, analist politic timp de 30 de ani în New York şi membru al United Press Internaţional, au depus o plîngere penală împotriva preşedintelui suspendat Traian Băsescu.

Plîngerea a fost trimisă la Procurorul general şi, prin această cerere, se solicită „instrumentarea cu maximă celeritate” întrucît „pe perioada suspendării, preşedintele nu beneficiază de nici un fel de imunitate”.

[ link extern ] /

Credeţi că această plângere este fundamntată? Care va fi soarta ei?

:bow:
Interesant apartenenta politica a unuia dintre petenti...
Suspect momentul ales pentru promovarea acestei plangeri in conditiile in care nu a fost hotarata definitiv situatia ex presedintelui-momentan suspendat
Avand in vedere dovedita balbaiala a autoritatilor in drept sa cerceteze si lipsa de implicare concreta pentru aplicarea dispozitiilor in vigoare si aceasta plangere probabil va avea aceiasi soarta ca a celorlalte ,inca nesolutionate din 89 pana in prezent
Momentul a fost ales profitându-se de faptul că preşedintele nu ar mai beneficia de imunitate pe perioada suspendării. Poate că petenţii ar fi trebuit totuşi să se grăbească.
Însă, este posibil şi chiar predictibil ca în curând suspendarea să înceteze, în condiţiile pe care le cunoaştem.Oare , dacă plângerea va fi găsită întemeiată şi se va forma un dosar, ce se va întâmpla cu el dacă ,,făptuitorul,, îşi va redobândi funcţia, va fi supendată?
Oricum, mi se pare un act curajos întocmirea şi depunerea acestei plângeri. Cât despre capetele de acuzare, deşi îmi par puţin exagerate ca număr şi încadrare juridică, citind conţinutul plângerii, am încercat un sentiment similar cu cel pe care l-am încercat atunci când am auzit care sunt capetele de acuzare în procesul unui alt preşedinte, demult apus....
E un act curajos fara indoiala, insa ma indoiesc ca va provoca vreo reactie la procuratura in afara uneia ca asta: :giggle:
Multumesc pentru material, de unele uitasem. De exemplu de asta: a promis ca va eradica nepotismele sŸi numirile pe pile .
[ link extern ]
- Atentat contra unei colectivităţi - Art. 161 – Cod penal (Atentatul săvârşit contra unei colectivităţi prin otrăviri în masă, provocare de epidemii sau prin orice alt mijloc, de natură să slăbească puterea de stat, se pedepseşte cu detenţiune pe viaţă sau cu închisoare de la 15 la 25 de ani şi interzicerea unor drepturi.)
- Subminarea economiei naţionale - Art. 165 - Cod penal (Fapta de a folosi o unitate din cele la care se referă art. 145, ori de a împiedica activitatea normală a acesteia, dacă fapta este de natură să submineze economia naţională, se pedepseşte cu închisoare de la 5 la 20 de ani şi interzicerea unor drepturi.)
Dacă fapta prevăzută în alineatul precedent a produs pagube importante economiei naţionale, pedeapsa este detenţiunea pe viaţă sau închisoarea de la 15 la 25 de ani şi interzicerea unor drepturi.)

Oare ,"atentatul contra unei colectivitati " dupa cum concret este infierata fapta ex-p..
impotriva carei colectivitati din Romania se refera petentii,sau populatia care suporta toate consecintele a ajuns o simpla colectivitate?
Subminarea economiei nationale...oare numai ex-p se face vinovat de actuala stare nationala?
Oare presedinti de dupa 89 nu au reusit sa aduca economia la nivelul rusinos actual..?
Eu zic,ca au gresit numele,daca privesc la actuala situatie!. Ma tem ca altii chiar se fac vinovati,de acest delict...si nu numai!

Alte discuții în legătură

Psd a dat semnalul în teritoriu: baronii se pregãtesc de ruperea usl ContSters257414 ContSters257414 [b]Surse- PSD a dat semnalul în teritoriu: baronii se pregătesc de ruperea ... (vezi toată discuția)
Prim-ministrul poate fi dat in judecata pentru afirmatii mincinoase facute la tv? tarkan tarkan Stiu ca pare ciudata intrebarea. İdeea este ca prim-ministrul a declarat la tv ca toate pensiile se vor acorda mai devreme, fara sa specifice faptul ca ... (vezi toată discuția)
Presedintele klaus johannis va numi un alt prim-ministru sau va ramane guvernul ponta? CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Potrivit art. 85 alin. 1 din Constitutia Romaniei, presedintele Romaniei desemneaza prim-ministrul si numeste Guvernul pe baza votului de incredere a ... (vezi toată discuția)