avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 554 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... Prim-ministrul poate fi dat in judecata pentru ...
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

Prim-ministrul poate fi dat in judecata pentru afirmatii mincinoase facute la tv?

Stiu ca pare ciudata intrebarea.
İdeea este ca prim-ministrul a declarat la tv ca toate pensiile se vor acorda mai devreme, fara sa specifice faptul ca aceia care isi ridica pensiile din banci, le vor primi la aceeasi data ca de obicei.
Dupa acel anunt, am observat pensionari agitati in fata bancilor, fiind siguri ca isi vor primi pensiile mai devreme decat de obicei, deoarece asa a declarat prim-ministrul la tv.
Nici ieri, pana la ora 15 acesti pensionari nu isi primisesera banii si erau foarte suparati.
İntrebarea pe care am pus-o aici, si-o puneau si ei.
Este posibil ca un prim-ministru sa fie actionat in judecata pentru declaratiile facute care nu concorda cu realitatea?
Nu puteți :)

Ceea ce puteți face în legătură cu aceste probleme este de a nu mai alege aiurea (din 4 în 4 ani)...
Dar asta se pare că e un lucru aproape imposibil pentru majoritatea (mare).... :D

Așa că cel mai simplu e să vă vedeți de treabă, să nu vă mai consumați energia pe asemenea probleme și să lăsați sa mai treacă vreo 20 - 30 de ani până o să le vină oamenilor mintea la cap. :)
Ultima modificare: Duminică, 13 Aprilie 2014
Patrick_, utilizator
Data limită pentru primirea pensiilor va fi 18 aprilie, cu două zile înainte de Paşte. \"Cei care primesc pensia pe card să meargă pe data de 14 la bancă şi-şi pot primi pensia. În rest toate sunt devansate: cei care urmau să primească pensia pe 22-23 toţi vor primi pînă pe data de 18\"-Ministrul Muncii-declaratie publica facuta pe data de 11.04.2014.
Contabilitate sector 4 evoCONTA, Contabil
Starea de spirit a acelor pensionari nu era prea buna. Toti au inteles din declaratia facuta ca vor primi banii in avans, deci pe data de 10, nu pe 14.

""Ministrul Plumb (al Muncii-n.r.) mi-a adus o notă şi sper ca Bugetul (ministrul delegat pentru Buget-n.r.) să fie de acord cu plata anticipată a pensiilor pentru această lună, înainte de Paşte, pentru că oamenii au nevoie de bani înainte de Sărbători", a anunţat Ponta, în şedinţa de miercuri a Guvernului.

Surse oficiale, citate de Mediafax, au declarat că pensiile vor fi plătite în intervalul 11-18 aprilie."

De acord, dar "anticipat" pentru cei in aceasta situatie, nu inseamna inainte de data de 14, tinand cont de faptul ca Posta Romana a inceput achitarea pensiilor pe data de 10?
Sa fie pensionarii titulari de carduri defavorizati?
tarkan, utilizator
Anuntul se refera la virarea banilor mai devreme, din bugetul asigurarilor sociale catre banci, nu si la virarea pe card a sumelor cuvenite fiecarui pensionar. Cum contractul cu banca este sa vireze banii pensionarilor cel tarziu pe data de 14 ale lunii, nu cred ca bancile nu profita de cateva zile in plus pentru a mai incasa ceva dobanzi.
Cupoanele de pensii pentru cei care isi incaseaza pensia prin banci, au fost distribuite de catre posta incepand cu data de 10.04.2014.
tarkan a scris:

Starea de spirit a acelor pensionari nu era prea buna. Toti au inteles din declaratia facuta ca vor primi banii in avans, deci pe data de 10, nu pe 14.

Starea de de spirit a pensionarilor, nu prea contează pentru guvernanți (asta e o axiomă pe care cred că nu mai cazul să o explicăm aici, fiind de notorietate).

Deci ceea ce vă rămâne de făcut este să nu vă mai bazați pe declarații de la televizor și să vă bucurați dacă se mai dau pensiile integrale și fără întârzieri.

Sper că nu v-ați gândit serios la ideea că ați putea câștiga în instanță împotriva statului pentru o asemenea problemă.

Totuși, e bine să fim realiști.

Alte discuții în legătură

Și, ați votat astãzi? de ce? Gabriela  Pintea Gabriela Pintea Bună ziua! Ați votat astăzi? Dacă da, de ce da? Dacă nu, de ce nu? Eu nu am votat. Ultima oară când am votat îmi amintesc, alături de alte ... (vezi toată discuția)
O radiografie a clasei politice romanesti. POPA GHEORGHE POPA GHEORGHE Circula pe internet. Manifestul Romanului Disperat ! Protestez ! NU este necesar ca toti sa fie de acord cu cele de mai jos. Nu înţeleg de ce ţipă ... (vezi toată discuția)
Plângere penalã pe numele presedintelui suspendat pentru trãdare si nu numai Ana Cristina Margu Birou de mediator Ana Cristina Margu Birou de mediator Avocata M. A. şi profesorul american de origine română I. R., semnatar al Cartei 77, analist politic timp de 30 de ani în New York şi membru al United ... (vezi toată discuția)