avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 492 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... Prim-ministrul poate fi dat in judecata pentru ...
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

Prim-ministrul poate fi dat in judecata pentru afirmatii mincinoase facute la tv?

Stiu ca pare ciudata intrebarea.
İdeea este ca prim-ministrul a declarat la tv ca toate pensiile se vor acorda mai devreme, fara sa specifice faptul ca aceia care isi ridica pensiile din banci, le vor primi la aceeasi data ca de obicei.
Dupa acel anunt, am observat pensionari agitati in fata bancilor, fiind siguri ca isi vor primi pensiile mai devreme decat de obicei, deoarece asa a declarat prim-ministrul la tv.
Nici ieri, pana la ora 15 acesti pensionari nu isi primisesera banii si erau foarte suparati.
İntrebarea pe care am pus-o aici, si-o puneau si ei.
Este posibil ca un prim-ministru sa fie actionat in judecata pentru declaratiile facute care nu concorda cu realitatea?
Tocmai. :)
Atâta timp cât nu ai pe cine vota, dar mergi obligatoriu la vot pentru că așa e „etic”, în mod siugur greșești.

Nici nu contează cine va cțștiga alegerile atâta timp cât candidații sunt cei care sunt.
sa bage astia vot d-ala online! cred ca un click ati da;)

Nu e vorba de a da un click sau a merge 200 de m până la secția de vot.
E vorba că nu ai pe cine să alegi. Iar majoritatea care voteză nu votează pentru că cel pe care-l aleg e bun ci pentru că ceilalți sunt răi.
În aceste condiții, consider că a vota pe cineva care nu e bun, dar oricum ceilalți sunt și mai răi nu e un motiv de a vota.
Patrick_ a scris:

La scurt timp a venit cuiva ideea că deranjează niște interese mai mult sau mai puțin private și s-a lansat ideea demiterii care nu a reușit....

Dacă alegătorii ar avea minimul de educație prin care nu ar fi așa de ușor de manipulat și nu ar vota emoțional sau pentru doi mici și o bere, politicienii nu și-ar permite să se poarte așa.

o fi/n-o fi deranjat nu stiu ce interese private/neprivate. nici nu conteaza.

important e ca ideea demiterii a venit ca o manusa populatiei, buna idee! exact pe gustul populatie. foarte buna idee!

sa nu-mi spuneti (sub nicio forma in cazu' asta) chestia (cliseul) cu... minimul de educație... ușor de manipulat... ar vota emoțional sau pentru doi mici și o bere... ca ma supar:slap:

asta e un exemplu maxim de raspundere politician pentru prestatia (proasta) care o are si tragere la raspundere (demitere) de catre populatie.

ca "nu a reusit"? nicio relevanta! populatia si-a facut treaba. si si-a facut-o mai tot timpul.

Ultima modificare: Luni, 2 Iunie 2014
lee_vue, utilizator
Patrick_ a scris:

E vorba că nu ai pe cine să alegi. Iar majoritatea care voteză nu votează pentru că cel pe care-l aleg e bun ci pentru că ceilalți sunt răi.
În aceste condiții, consider că a vota pe cineva care nu e bun, dar oricum ceilalți sunt și mai răi nu e un motiv de a vota.

bun, dar daca nu votati, cum scapati de ala rau?

ca asta, scaparea de ala rau, de o paguba de om (indiferent cine vine dupa, putin important, uneori e mai bine "fara", adica deloc, de niciun fel), se face cu vot contra (decizie de "iesi afara!!!":))) peste tot in lume... de la un director paguba pentru firma, un antrenor (de fotbal, ca e de actualitate) paguba pentru echipa... pana la un presedinte "jucator", paguba, desigur.

Ultima modificare: Luni, 16 Iunie 2014
lee_vue, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Și, ați votat astãzi? de ce? Gabriela  Pintea Gabriela Pintea Bună ziua! Ați votat astăzi? Dacă da, de ce da? Dacă nu, de ce nu? Eu nu am votat. Ultima oară când am votat îmi amintesc, alături de alte ... (vezi toată discuția)
O radiografie a clasei politice romanesti. POPA GHEORGHE POPA GHEORGHE Circula pe internet. Manifestul Romanului Disperat ! Protestez ! NU este necesar ca toti sa fie de acord cu cele de mai jos. Nu înţeleg de ce ţipă ... (vezi toată discuția)
Plângere penalã pe numele presedintelui suspendat pentru trãdare si nu numai Ana Cristina Margu Birou de mediator Ana Cristina Margu Birou de mediator Avocata M. A. şi profesorul american de origine română I. R., semnatar al Cartei 77, analist politic timp de 30 de ani în New York şi membru al United ... (vezi toată discuția)