avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 427 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... Prim-ministrul poate fi dat in judecata pentru ...
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

Prim-ministrul poate fi dat in judecata pentru afirmatii mincinoase facute la tv?

Stiu ca pare ciudata intrebarea.
İdeea este ca prim-ministrul a declarat la tv ca toate pensiile se vor acorda mai devreme, fara sa specifice faptul ca aceia care isi ridica pensiile din banci, le vor primi la aceeasi data ca de obicei.
Dupa acel anunt, am observat pensionari agitati in fata bancilor, fiind siguri ca isi vor primi pensiile mai devreme decat de obicei, deoarece asa a declarat prim-ministrul la tv.
Nici ieri, pana la ora 15 acesti pensionari nu isi primisesera banii si erau foarte suparati.
İntrebarea pe care am pus-o aici, si-o puneau si ei.
Este posibil ca un prim-ministru sa fie actionat in judecata pentru declaratiile facute care nu concorda cu realitatea?
Patrick_ a scris:

lee_vue a scris:

dvs. mergeti, cum se vede, pe ideea hotului neprins, negustor cinstit, de la care (idee) se poate construi si justifica orice, convenabil, in termenii \"statului de drept\" :)) .

Exact. Merg pe ideea că până la dovada contrarie, fiecare se bucură de prezumția de bună credință. Pe asta se merge oriunde în lumea civilizată. Atunci când cineva e prins trebuie să plătească, dar până atunci este de bună credință.


atunci, haidem sa fim ca "oriunde în lumea civilizată"!:strong:

noi, romanii, afirmam raspicat ca ceausescu se realegea cu 99,9999%!:whistle:



lee_vue a scris:


atunci, haidem sa fim ca "oriunde în lumea civilizată"!:strong:

noi, romanii, afirmam raspicat ca ceausescu se realegea cu 99,9999%!


Cine ne împiedică să fim în lumea civilizată?
Exact lipsa de educație și faptul că nu putem să nu mai trăim decât în întrecut.
Dovadă e și ceea ce spuneți. Problema D-voatră e cum era pe vremea lui Ceaușesccu.
Din păcate, mentalitățile sunt încă tot cam pe vremea aia.

Bine măcar că sunteți de acord că „noi românii” avem o problemă, iar rezolvarea ei depinde de fiecare dintre noi, nu numai de cei pe care tot dăm vina.
hadeti dom' patrick, sa fim seriosi.

sincer, dvs chiar credeti ca in 2009 basescu a luat 50,0001% din voturi?
Sincer nu mă interesează câte voturi au fost în 2009. Putea să iasă altul sau putea să ia președintele peste 70% era același lucru.

Discuția nu este despre președinte sau despre cine cât a luat în 2009.

Discuția este despre cauzele care au dus la mediocritatea clasei politice în general (nu doar la o persoană sau alta).

Din punctul meu de vedere toți care intră în politică sunt la fel de incompetenți și la fel de lipsiți de caracter.

Nu fac nici o distincție între președintele actual sau cei de dinantea lui sau între parlamantare de acuma sau de din urmă cu 5 sau 10 ani. Mai mult, cu cât trece timpul sunt aleși oameni din ce în ce mai slabi. Până la urmă vor fi aleși și cei aflați în pușcărie, de parcă nu se mai găsesc oameni normali, cinstiți și capabili în țară. Asta se datorează doar alegătorilor care se lasă prostiți (manipulați).

Discuția era despre ce se poate face. Nu despre cine cu câte voturi a fost cineva ales. Nu are nici o importanță dacă cineva a ieșit cu 50,001% sau 80%.
Primul președinte după 90 a fost ales cu peste 70% iar cel din 2009 cu puțin peste 50%. Nu a fost nici o diferență în ceea ce privește deciziile luate de ambii în defavoarea populație
.

Puțin îmi pasă cu câte voturi s-a ales președintele ăn 2009. Nu văd nici o diferență în bine dacă se alegea cu mai mult sau dacă se alegea altcineva în locul lui.
(apropos: la ultimele alegeri parlamentare, s-a format o majoritate de vreo 70%. Și? S-a întâmplat ceva bun?)

Soluția ar fi, după cum spuneam, educarea celui care merge la vot pentru a putea face diferența între unul și altul. Dacă ar fi așa nu și-ar mai permite să candideze toți incapabilii și interlopii.
Asta se pare că e foarte greu. Ideea că s-a găsit un vinovat, care de fapt nu a fost ales corect sau că au fost făcute tot felul de jocuri de culise este doar o manipulare de care oamenii se pare că nu pot scăpa.

Revin cu întrebarea: aveți vreo propunere concretă pentru a realiza o schimbare, sau continuați să vă mulțumiți prin a spune că unul sau altul au fost aleși corect sau incorect?
Dacă aveți opropunere concretă, faceți ceva în sensul acela?

Dacă nu, asta e.
Lamentați-vă citind „materiale” și „studii” din care rezultă cum s-au furat unele alegeri de acum 5 - 10 - 15 ani. Nu-mi dau seama la ce vă ajută, dar e și ăsta un mod de a vă petrece timpul. :)
Ultima modificare: Duminică, 1 Iunie 2014
Patrick_, utilizator
Patrick_ a scris:

Sincer nu mă interesează câte voturi au fost în 2009. Putea să iasă altul sau putea să ia președintele peste 70% era același lucru.

Discuția nu este despre președinte sau despre cine cât a luat în 2009.



pai discutia este despre resposabilitati.

dvs. sustineti ca alegatorul e responsabil (ca n-a avut cap, a fost un prost, cand a ales) de prestatia alesului (basescu, in speta).

pai basescu nici macar n-a fost ales. cum sa nu va intereseze?

Alte discuții în legătură

Și, ați votat astãzi? de ce? Gabriela  Pintea Gabriela Pintea Bună ziua! Ați votat astăzi? Dacă da, de ce da? Dacă nu, de ce nu? Eu nu am votat. Ultima oară când am votat îmi amintesc, alături de alte ... (vezi toată discuția)
O radiografie a clasei politice romanesti. POPA GHEORGHE POPA GHEORGHE Circula pe internet. Manifestul Romanului Disperat ! Protestez ! NU este necesar ca toti sa fie de acord cu cele de mai jos. Nu înţeleg de ce ţipă ... (vezi toată discuția)
Plângere penalã pe numele presedintelui suspendat pentru trãdare si nu numai Ana Cristina Margu Birou de mediator Ana Cristina Margu Birou de mediator Avocata M. A. şi profesorul american de origine română I. R., semnatar al Cartei 77, analist politic timp de 30 de ani în New York şi membru al United ... (vezi toată discuția)