avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1222 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... Prim-ministrul poate fi dat in judecata pentru ...
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

Prim-ministrul poate fi dat in judecata pentru afirmatii mincinoase facute la tv?

Stiu ca pare ciudata intrebarea.
İdeea este ca prim-ministrul a declarat la tv ca toate pensiile se vor acorda mai devreme, fara sa specifice faptul ca aceia care isi ridica pensiile din banci, le vor primi la aceeasi data ca de obicei.
Dupa acel anunt, am observat pensionari agitati in fata bancilor, fiind siguri ca isi vor primi pensiile mai devreme decat de obicei, deoarece asa a declarat prim-ministrul la tv.
Nici ieri, pana la ora 15 acesti pensionari nu isi primisesera banii si erau foarte suparati.
İntrebarea pe care am pus-o aici, si-o puneau si ei.
Este posibil ca un prim-ministru sa fie actionat in judecata pentru declaratiile facute care nu concorda cu realitatea?
patrick,

o data spuneti

În plus nu știu despre ce demitere vorbiți atâta timp cât conform sondajelor chiar și acum procentele pe care le-ar aduna actualul președinte ar fi comparabile cu ale multora dintre cei care ar candida.

a doua oara o intoarceti

Într-o democrație, o persoană aleasă pentru un mandat într-o anumită funcție, chiar dacă ar avea după o perioadă de timp 0% opțiune de vot, are dreptul să-și ducă la capăt mandatul. Asta e regula, indiferent dacă o acceptați sau nu.

deci, pana la urma, care e cauza ca nu e demis?

ca are sustinere populara, conform primei afirmatii, sau ca are dreptul să-și ducă la capăt mandatul chiar daca are 0% (6% in realitate, tot aia e cu 0%)?

nota:
conform legii, presedintele romaniei poate fi demis prin referendum, inainte, normal, să-și ducă la capăt mandatul..:magic:

patrick:

Mai departe ce propuneți?

sa vina regele.

dvs?

se pare ca nimic...
ca solutia cu educatia populatiei (frumoaaasa, desigur, cine nu poate fi de acord?!) e o treaba de duraaaata, de ani si ani (multi)... deci e ca si cum n-ar fi (solutie)...
e mai mult un cliseu. si eronat, desigur. populatia romaniei nu e aia descrisa de pora, sau turcescu, ca exemple, la anumite posturi de televiziune...

o solutie imediata, va rog!
Nu am întors-o deloc. Am spus că președintele nu e demis. Asta e realitatea,
E un președinte ales acum 5 ani, care după vreo 3 ani de mandat nu a mai avut susținerea pe care a avut-o atunci când a fost ales, dar care are oricum și acum susținători.
Acesta nu este un motiv de a fi demis până la terminarea madatului, doar pentru că nu le convine unora.
Își va termina mandatul, așa cum și l-au terminat și ceilalți președinți (care la fel nu au mai avut susținerea de la început la finalul mandatului lor dar nu au fost demiși).
Asta e foarte clar.

Soluții rapide nu veți găsi și nu vi le va spune nimeni.
Credeți că venirea regelui e o soluție imediată? :D
Să fim serioși. Ce șanse aveți să-l aduceți pe rege. Populația oricum s-ar opune, iar clasa politică nici nu ar vrea să audă. Cred că nici regele nu ar mai accepta acum.

Iar dacă vine regele, de mâine se rezolvă cu situația din spitale, din școli, se rezolvă cu autostrăzile, cu probele de corupție de la cel mai înalt nivel, cu clanurile mafiote, etc.??? Cred că glumiți.

Iar pe de altă parte, după 24 de ani de în care oamenii au ales numai personaje din ce în ce mai dubioase, brusc vreți soluții imediate??? Soluția imediată a fost ratată de alegători în anii 90. :D

Soluțiile trainice și de durată se construiesc în timp, nu de azi pe mâine.

Alegătorii trebuie să plătească pentru modul în care s-a comportat în toți acești ani.
După ce se vor trezi și vor refuza să-i mai pună la conducere pe cei de calitatea celor care sunt acum aleși, probabil că lucrurile se vor schimba.

Soluția sigură este educarea populației. Altceva nu văd că se poate face în mod real.
O fi de durată, e drept, dar dacă nu începem nu se va face niciodată. În cei 24 - 25 de ani din 90 și până acum se putea face. Depinde doar de noi și de nimeni altcineva, dacă va mai dura încă 25 sau 50 de ani.

Ultima modificare: Sâmbătă, 31 Mai 2014
Patrick_, utilizator
Patrick_ a scris:

Alegătorii trebuie să plătească pentru modul în care s-a comportat în toți acești ani.
După ce se vor trezi și vor refuza să-i mai pună la conducere pe cei de calitatea celor care sunt acum aleși, probabil că lucrurile se vor schimba.

niciodata alegatorul nu plateste, ca doar nu alege loz in plic, sau numar la loto necastigator.

alegatorul pretinde. si trage la raspundere. pentru ca alege de pe piata oameni, cu calificare de politician.

dom' patrick, haideti sa lamurim odata cum e cu raspunderea.

presupunem ca dvs., la alegeri, apareti pe piata ca politician cu o oferta.

eu sunt alegatorul. si va aleg, sa va puneti in practica oferta.

dupa un 1, 2 nu-mi convine (imi aduce pagube) prestatia care o aveti.

sa nu-mi spuneti ca e vina (raspunderea) mea ca v-am ales, ca mor!:slap:

lee_vue, utilizator
Dacă ve?i ie?i pe stradă printre oameni ?i ve?i umbla pu?in prin ?ară, ve?i vedea că alegătorii sunt cei care plătesc, prin condi?iile care trebuie să le îndure prin spitale, prin ?coli, prin lipsa de autostrăzi ?i drumuri, prin umilin?a la care sunt supu?i de fiecare func?ionăra? (numit de regulă politic) care nu ridică un deget până nu prime?te ceva de la cei cărora trebuie să le rezolve problemele.

Prin toate acestea alegătorii plătesc, dar plătesc pentru alegerile pe care le-au făcut ?i le fac în continuare, atâta timp cât nu vor fi în stare să alegă după calitatea celor care candidează ?i nu după promisiunile aiurea pe care ace?tia le fac.

PS
Dacă alegătorul ar alege ca la loz în plic ar fi mai multe ?anse ca rezultatul să iasă mai bun decât alegând a?a cum a ales în ultimii 20 de ani. :)

Gabriela Pintea, Consilier juridic
dom' patrick, haideti sa lamurim odata cum e cu raspunderea.

presupunem ca dvs., la alegeri, apareti pe piata ca politician cu o oferta.

eu sunt alegatorul. si va aleg, sa va puneti in practica oferta.

dupa 1 an, 2, nu-mi convine (imi aduce pagube) prestatia care o aveti.

sa nu-mi spuneti ca e vina (raspunderea) mea ca v-am ales, ca mor!:slap:

lee_vue, utilizator

Alte discuții în legătură

Și, ați votat astãzi? de ce? Gabriela  Pintea Gabriela Pintea Bună ziua! Ați votat astăzi? Dacă da, de ce da? Dacă nu, de ce nu? Eu nu am votat. Ultima oară când am votat îmi amintesc, alături de alte ... (vezi toată discuția)
O radiografie a clasei politice romanesti. POPA GHEORGHE POPA GHEORGHE Circula pe internet. Manifestul Romanului Disperat ! Protestez ! NU este necesar ca toti sa fie de acord cu cele de mai jos. Nu înţeleg de ce ţipă ... (vezi toată discuția)
Plângere penalã pe numele presedintelui suspendat pentru trãdare si nu numai Ana Cristina Margu Birou de mediator Ana Cristina Margu Birou de mediator Avocata M. A. şi profesorul american de origine română I. R., semnatar al Cartei 77, analist politic timp de 30 de ani în New York şi membru al United ... (vezi toată discuția)