avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2022 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de imprumut intre persoane fizice - in ce ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de imprumut intre persoane fizice - in ce conditii devine nul?

Am un contract de imprumut pe o suma foarte mare, intre mine si fosta mea soacra, care a fost facut in conditiile in care fostul meu sot nu imi acorda divortul decat daca imi asumam plata ratelor unui imprumut pe care il aveam impreuna la banca. Nu am putut prelua acest imprumut de la banca deoarece este ipotecat apartamentul soacrei mele si nu se putea muta ipoteca intrucat eu nu am bunuri care sa poata fi ipotecate. In aceste conditii, fostul meu sot mi-a conditionat semnarea cererii de divort de semnarea acestui act de imprumut intre mine si fosta soacra, suma fiind cea a sumei ramase de plata la banca, inclusiv dobanda, suma fiind in CHF, contul in care trebuie sa platesc fiind cel al sotului la banca de la care am contractat initial impreuna imprumutul, rata fiind in CHF platibila in acest cont. Este foarte usor de identificat aceasta potrivire si de probat afirmatiile mele. Intrebarea mea este daca aceste lucruri sunt suficiente pentru anularea contractului in conditiile in care fostul meu sot se hotaraste sa imi ceara la un moment dat acesti bani in instanta. Unargument inplus ar fi faptul ca mama lui nu ar putea justifica provenienta sumei imprumutate mie niciodata, fiind o persoana modesta si fara posibilitati materiale, mosteniri sau alte surse de venit.
Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: Diana Petrache , Avocat 19:31, 18 August 2012
atan a scris:
daca imi asumam plata ratelor unui imprumut pe care il aveam impreuna la banca.


Buna ziua,

Nulitatea contractului de imprumut dintre dvs. si soacra va putea fi constatata de instanta, daca veti cere acest lucru, intr-o eventuala cerere reconventionala la o actiune promovata de soacra dvs. in calitate de imprumutator.

Pe de alta parte, avand in vedere caracterul comun al imprumutului, pe care il recunoasteti, fostul dvs. sot va putea cere instantei obligarea dvs la plata a jumatate din credit si a jumatate din ratele suportate exclusiv de dumnealui de la data divortului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Codebitor pensionar la un credit ipotecar vicky_gavrila vicky_gavrila Buna ziua. Am si eu o situatie. Eu si sotul meu am vandut garsoniera soacrei mele pentru a ne cumpara un apartament. Pentru restul sumei de bani o sa facem ... (vezi toată discuția)
Imprumut cu ipoteca pe apartamentul sotiei - sot platitor - divort - schimbare ipoteca amuri amuri Buna seara! As dori un sfat si o directie juridica pentru urmatoarea problema: O doamna, casatorita, a constatat ca soacra sa a facut un imprumut la ... (vezi toată discuția)
Anulare act partaj voluntar felixia felixia Buna ziua, Rog raspuns la urmatoarea speta: In urma divortului am procedat la incheirea actul de partaj voluntar la notar pt.apartamentul bun comun ... (vezi toată discuția)