avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 459 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... echivalare studii de scurta durata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

echivalare studii de scurta durata

Buna ziua. Sunt absolvent al Facultatii de Chimie - 3 ani, Universitatea Bucuresti, promotia 1993. Prin ordin al ministrului educatiei, pentru cadrele didactice din invatamantul preuniversitar se echivaleaza studiile de scurta durata cu ciclul 1 de studii Bologna (diploma de licenta). Intrebarea mea este daca aceasta echivalare se poate aplica si altor categorii profesionale cu acelasi nivel de studii?
Cel mai recent răspuns: feg , utilizator 13:05, 22 August 2012
Intr-adevar, cadrele didactice incadrate in invatamantul preuniversitar care au studii superioare de scurta durata, realizate prin colegiul cu durata de 3 ani sau institutul pedagogic cu durata de 3 ani, vor putea sa le echivaleze cu studii de licenta, conform OMECTS nr. 5553 din 2011.

art. 18 din Legea nr.288/2004:
(2) Diplomele absolventilor de invatamant superior sunt recunoscute si ofera drepturi in conditiile stabilite de legislatia in vigoare la data obtinerii actului de finalizare a studiilor.

Pentru un raspuns cat mai adecvat va puteti adresa Centrului Naţional de Recunoaştere şi Echivalare a Diplomelor
[ link extern ]
Va multumesc pentru raspuns. Speram sa gasesc o cale prin care aceasta prevedere sa fie aplicata tuturor absolventilor de studii de scurta durata.
In acelasi ordin, studiile de lunga durata sunt echivalate masterului, indiferent de domeniul in care profeseaza, iar cele de scurta durata sunt echivalate studiilor absolvite cu examen de licenta doar pentru cadrele didactice.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua! cum interpretați art. 105 din noua lege a învățământului ... David11_03 David11_03 Bună ziua! Cum interpretați Art. 105 din noua lege a învățământului universitar 199/2023 \"Pentru absolvenţii învăţământului universitar de ... (vezi toată discuția)
Continuare studii Corina Cristescu Corina Cristescu Sunt absolventa a Facultatii de chimie ,specializare chimie/fizica cu durata de 3ani.As dori continuare de studii sa devin profesor I. Ce trebuie sa fac?Am ... (vezi toată discuția)
Echivalare diploma de absolvire AureliaSerbanescu AureliaSerbanescu Buna ziua. Am absolvit in anul 2000 Colegiul universitar cu durata de 3 ani, specializarea Tehnologie informatica si lucrez ca profesor de TIC la o scoala ... (vezi toată discuția)