avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună ziua! Cum interpretați Art. 105 din noua lege a ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună ziua! Cum interpretați Art. 105 din noua lege a învățământului ...

Bună ziua!
Cum interpretați Art. 105 din noua lege a învățământului universitar 199/2023 "Pentru absolvenţii învăţământului universitar de scurtă durată organizat potrivit prevederilor Legii învăţământului nr. 84/1995, abrogată, realizat prin colegiul cu durata de 3 ani sau institutul pedagogic cu durată de 3 ani, se asigură echivalarea cu ciclul I de studii universitare de licenţă, printr-o metodologie specifică, pe baza ECTS/SECT, potrivit legii."? Diploma tuturor absolvenților de colegii universitare de 3 ani(subingineri-studii terminate anterior introducerii sistemului Bologna) se echivalează cu ciclul I de licență sau se referă doar la cei din sistemul de învățământ?
Vă mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: anca000 , utilizator 07:06, 13 Aprilie 2024
Se echivalează cu ciclul I de licență .
Va mulțumesc! Totuși, art.105 face parte din
Capitolul XII "Formarea inițială pentru cariera didactică în învățământul preuniversitar". Nu credeți că se referă doar la cadrele didactice?

Nu se refera numai la cadrele didactice.. se prevede destul de clar : " Pentru absolvenții învățământului universitar de scurtă ...."
Vă mulțumesc!

Cornel Vasile a scris:

Nu se refera numai la cadrele didactice.. se prevede destul de clar : " Pentru absolvenții învățământului universitar de scurtă ...."

Și acea metodologie de echivalare exista? Vad ca exista doar pentru cadrele didactice

Cornel Vasile a scris:

Se echivalează cu ciclul I de licență .

Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Aprilie 2024
anca000, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Studii superioare de scurta durata flori9 flori9 Ce inseamna studii superioare de scurta durata? Care este diferenta dintre acestea si cele de lunga durata? Care sunt criteriile dupa care putem incadra un ... (vezi toată discuția)
Echivalare studii superioare de scurta durata anca000 anca000 Absolvent 2006 al Colegiului Universitar din Zalau din cadrul Universitatii Babes Bolyai, constat ca studiile acestea nu sunt considerate superioare, intrucat ... (vezi toată discuția)
Echivalare diploma de absolvire AureliaSerbanescu AureliaSerbanescu Buna ziua. Am absolvit in anul 2000 Colegiul universitar cu durata de 3 ani, specializarea Tehnologie informatica si lucrez ca profesor de TIC la o scoala ... (vezi toată discuția)