avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 718 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Transfer datorie de la un apartament la alt apartament ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Transfer datorie de la un apartament la alt apartament avand acelasi proprietar

Buna seara,
este posibil ca restanele pe care un proprietar le are pentru un apartament sa fie transferate altui apartament apartinand aceluiasi proprietar in acelasi bloc si chiar scara?
M-ar interesa in ce conditii si care este temeiul legal.
Cel mai recent răspuns: Baltazar_one , utilizator 21:43, 19 August 2012
Nu exista reglementari in acest sens.

Fiind acelasi proprietar, informal, n-ar conta de la ce apartament are de plata restanta.
Trebuie acceptul celorlalti locatari sau al presedintelui de bloc?
Care ar fi scopul transferului datoriilor de la un apartament la altul apartinand aceluiasi proprietar?
Noi am avut o situatie cand am transferat o suma de bani de la un apartament la altul, apatinand celuiasi proprietar. Adica proprietarul avea platile la zi la un apartament si la acelasi avea si-un fond de rulment mare, un fond de reparatii mare... Iar la celalalt apartament avea restante pe toata linia, inclusiv penalizari.
Am redimensionat fondurile in limitele normale pentru apartamentul cu plata la zi, iar diferenta de bani ce depasea fondurile, am transferat-o apartamentului cu restante, diminuand o parte din acestea.
La dumneavoastra care este situatia concreta?
Apartamentul cu datorii a fost vandut si in acest scop s-a facut transferul cu "ajutorul" administratorului. Acum comitetul de bloc doresc sa-i impute administratorului suma si nu vad in ce baza legala.
Pai restantele respective n-au disparut, nu? Ele au ramas in sarcina proprietarului care a mai ramas cu un apartament, asa-i?

Ar fi problema doar ca asociatia, prin aceasta vanzare, nu a putut sa-si recupereze restanta, dar in principiu, daca lucrurile stau asa, asociatia nu a fost pagubita in fapt, ci doar ca a ramas cu restanta neachitata.
Deci ce sa-i faca administratorului? Ca nu s-a furat nimic, daca lucrurile stau cum am inteles eu.

Alte discuții în legătură

Apartament executat silit in favoarea unei banci rodidoina rodidoina In blocul pe care il administrez exista un apartament care a fost executat silit de catre o banca si vandut la licitatie. Pe perioada care a trecut de la ... (vezi toată discuția)
Adeverința de la asociație pentru vânzarea proprietății este opțională sau obligatorie? ollyjunior ollyjunior Buna ziua, am sa fiu pe scurt cu intrebarea. Dezvoltatorul imobilului nostru nu si-a vandut toate proprietatiile in imobilul nostru si anume: boxe si ... (vezi toată discuția)
Recuperare sume restante la întreținere martady martady Buna seara. am o mare rugaminte: mă poate ajuta cineva cu un model de plângere civilă pentru cazul in care un locatari a vândut apartamentul si nu si-a ... (vezi toată discuția)