Buna seara,
este posibil ca restanele pe care un proprietar le are pentru un apartament sa fie transferate altui apartament apartinand aceluiasi proprietar in acelasi bloc si chiar scara?
M-ar interesa in ce conditii si care este temeiul legal.
Care ar fi scopul transferului datoriilor de la un apartament la altul apartinand aceluiasi proprietar?
Noi am avut o situatie cand am transferat o suma de bani de la un apartament la altul, apatinand celuiasi proprietar. Adica proprietarul avea platile la zi la un apartament si la acelasi avea si-un fond de rulment mare, un fond de reparatii mare... Iar la celalalt apartament avea restante pe toata linia, inclusiv penalizari.
Am redimensionat fondurile in limitele normale pentru apartamentul cu plata la zi, iar diferenta de bani ce depasea fondurile, am transferat-o apartamentului cu restante, diminuand o parte din acestea.
La dumneavoastra care este situatia concreta?
Apartamentul cu datorii a fost vandut si in acest scop s-a facut transferul cu "ajutorul" administratorului. Acum comitetul de bloc doresc sa-i impute administratorului suma si nu vad in ce baza legala.
Pai restantele respective n-au disparut, nu? Ele au ramas in sarcina proprietarului care a mai ramas cu un apartament, asa-i?
Ar fi problema doar ca asociatia, prin aceasta vanzare, nu a putut sa-si recupereze restanta, dar in principiu, daca lucrurile stau asa, asociatia nu a fost pagubita in fapt, ci doar ca a ramas cu restanta neachitata.
Deci ce sa-i faca administratorului? Ca nu s-a furat nimic, daca lucrurile stau cum am inteles eu.