Buna ziua, am sa fiu pe scurt cu intrebarea.
Dezvoltatorul imobilului nostru nu si-a vandut toate proprietatiile in imobilul nostru si anume: boxe si parcari.
Administratorul nostru este sora dezvoltatorului iar eu sunt presedintele asociatiei.
De ceva timp am observat la listele de cheltuieli ca sunt trecute doua persoane noi. Am intrebat pe dna administrator cine sunt aceste doua persoane? A spus ca sunt proprietari de boxe, bun si documente care atesta calitatea lor de proprietari sunt? Replica dansei a fost urmatoarea ” sotul meu a fost agentul de vanzari”. Ma cert cu adm. pe aceste motive stiind ca am dreptate, astai una. Doi ma intreb de ce nu s-a cerut o adeverinta de catre notar de la asociatia de proprietari precum ca nu sunt datorii pe proprietatiile dezvoltatorului? Aceste adeverinte sunt doar optionale sau?
Parerea mea este si sper sa nu fie asa. Adm. fiind sora dezvoltatorului cred ca dansa elibereaza aceste adeverinte si semneaza si in locul mea stiind ca stampila nu mai este obligatorie. Asta este parerea mea. Cum pot verifica acest lucru? Sunt sigur ca notarul nu o sa-mi spuna acest lucru fiind notarul cu care dezvoltatorul lucreaza inca din 2009 si pana in prezent. Intelegeti ce vreau sa spun. Multumesc mult.
Este asociatie constituita sau in curs de constituire?
Daca este asociatie constituita, atunci acele adeverinte sunt obligatorii si trebuie semnate de adminnistrator si presedinte.
Oricum, daca cel care vinde nu are restante catre asociatie, atunci nu va puteti opune acelei vanzari.
Problema este ca trebuia sa va anunte si pe dvs.
”Oricum, daca cel care vinde nu are restante catre asociatie, atunci nu va puteti opune acelei vanzari.
Problema este ca trebuia sa va anunte si pe dvs.”
Nu a spus nimeni ca se opune. Aici nu este vorba ca cineva sar opune ci de principiu legal. trebuie sau nu trebui, este obligatoriu sau este optional. Asta ma intereseaza. Va multumesc.
Trebuie sa purtati o discutie serioasa cu administratorul si sa-i explicati ca pe viitor doriti si trebuie sa semnati si dvs.
Rolul acestei adeverinte este de a nu putea sa instraineze cineva pana nu-si achita toate cheltuielile catre asociatie.
Daca administatorul ar semna o adeverinta pentru cineva care are restante si acela isi vinde proprietatea, atunci administatorul trebuie sa-i plateasca datoriile.