avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 632 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Adeverința de la asociație pentru vânzarea ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Adeverința de la asociație pentru vânzarea proprietății este opțională sau obligatorie?

Buna ziua, am sa fiu pe scurt cu intrebarea.
Dezvoltatorul imobilului nostru nu si-a vandut toate proprietatiile in imobilul nostru si anume: boxe si parcari.
Administratorul nostru este sora dezvoltatorului iar eu sunt presedintele asociatiei.
De ceva timp am observat la listele de cheltuieli ca sunt trecute doua persoane noi. Am intrebat pe dna administrator cine sunt aceste doua persoane? A spus ca sunt proprietari de boxe, bun si documente care atesta calitatea lor de proprietari sunt? Replica dansei a fost urmatoarea ” sotul meu a fost agentul de vanzari”. Ma cert cu adm. pe aceste motive stiind ca am dreptate, astai una. Doi ma intreb de ce nu s-a cerut o adeverinta de catre notar de la asociatia de proprietari precum ca nu sunt datorii pe proprietatiile dezvoltatorului? Aceste adeverinte sunt doar optionale sau?
Parerea mea este si sper sa nu fie asa. Adm. fiind sora dezvoltatorului cred ca dansa elibereaza aceste adeverinte si semneaza si in locul mea stiind ca stampila nu mai este obligatorie. Asta este parerea mea. Cum pot verifica acest lucru? Sunt sigur ca notarul nu o sa-mi spuna acest lucru fiind notarul cu care dezvoltatorul lucreaza inca din 2009 si pana in prezent. Intelegeti ce vreau sa spun. Multumesc mult.
Ultima modificare: Marți, 27 Martie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 13:50, 29 Martie 2018
Da, acum este mai clar, desi, asa cum am mai spus, se pare ca noi cei care locuim in blocuri "obisnuite" suntem obisnuiti altfel - boxa este boxa si face parte din cpi-ul fiecarui proprietar, trecut in contractul de v/c. Practic nu prea realizez cum un proprietar, doar de boxa sau loc de parcare, poate sa fie membru in asociatia dvs. Ma rog, chestii dezvoltatoricesti... Altii sunt si mai inventivi
In fine, sunt de acord cu opina d-lui Victor.
Referitor la adeverinta, avand in vedere ca boxa, locul de parcare si ce mai are de vandut dezvoltatorul, sunt noi-noute, fara sa fi avut un proprietar inainte - nu "vad" rolul si necesitatea unei adeverinte de debit, dar daca tot a fost eliberata, semnatura dvs. era obligatorie. Pe de alta parte, si aceste spatii ar fi trebuit sa fie incluse pe lista de plata, proprietar sa fi fost trecut dezvoltatorul si sa li se repartizeze costuri proportionale cu cpi si pana acum ar fi "adunat" ceva debite. Atunci necesitatea adeverintei era evidenta, dar sunt sigur ca dom' dezvoltator a tacut ca pestele. Incercati si discutia aceasta - costuri, energie electrica, ingrijitor bloc, salarii si vedeti ce cheltuieli mai aveti...
Faza cu "discutia amiabila" pe care ati avut-o cu dezvoltatorul, ma cam face sa rad. Baietii acestia, daca au pus mana pe ceva banuti, au impresia ca sunt stapanii galaxiei si fac ce vor, dar va asigur ca nu este chiar asa!
Verificati daca d-na administrator, sora lu' domnu.... poate sa indeplineasca legal functia de administrator, apoi verificati daca nu-si depaseste limitele pe-acolo (fisa postului). Important este forma de angajare - daca este persoana fizica, banuiesc ca i s-a intocmit cim, iar daca este PFA sau SRL, probabil ca i s-a intocmit un contract de prestari de servicii administrare as. prop.
Si in cel de-al doilea caz, doamna trebuie sa fi absolvit un curs de "administrator de imobile" si in plus a obtinut un "atestat" de la primaria de sector, iar firma dansei sa aiba principalul obiect de activitate, "administrarea asociatiilor de proprietari".
Sigur, nimanui nu-i place sa fie "atentionat" cu cohorta de avocati, dar nici chiar asa. In fine, doamna sa-si vada de treaba dansei, acum ca aveti si un cenzor profesionist o sa va vina mai usor. Discutati toate aceste probleme in com. ex., atrageti-ii atentia sa-si faca doar sarcinile trasate in fisa postului. Orice abatere trebuie sanctionata, iar daca le repeta, domnul frate cu toata armata sa de avocati nu are ce face, doar sa o numeasca in consiliul de conducere al firmei sale, unde va avea de semnat, documente mai importante.
Stima! AG
Ultima modificare: Joi, 29 Martie 2018
Adam Grecu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cote parti indivize ce se regasesc la listele de cheltuieli!!! ollyjunior ollyjunior Buna ziua, De curand, in calitatea mea de presedinte am primit o sesizare vizavi de cotele cpi, precum ca ar fi eronate la listele de cheltuieli. Am luat ... (vezi toată discuția)
Hotarari in cadrul adunarii generale in functie de cpi Marius.123 Marius.123 Buna ziua, va rog sa ma lamuriti raspunzand la urmatoarele intrebari : 1. pentru adoptarea unei hotarari in cadrul adunarii generale votul unui proprietar ... (vezi toată discuția)
Asociatia de proprietari poate avea proprietati? ollyjunior ollyjunior Buna ziua, De curand m-am trezit cu o situatie ciudata si nu stiu cum sa actionez legal. Am sa descriu intai situatia, cu rugamintea ca daca sunteti juristi ... (vezi toată discuția)