”Nu inteleg ce vreti sa spuneti cu "se vinde proprietati cu alta destinatie inafara de cea de locuit fara a mi se cere aceasta adeverinta" Toate apartamentele sunt vandute de 3 ani, au mai ramas cateva boxe. Dvs observ si sa-mi fie cu iertare dvs nu ma intelegeti. Dl Victor sa-si vanda este dreptul dezvoltatorului nu o contest cred ca am fost destul de explicit in postarile anterioare. Dar ma repet, orice persoana care isi vinde proprietatea indiferent ca este vorba de apartament sau boxa ii trebuie o adeverinta din partea asociatiei de prop. la notar precum ca nu are datori la asociatie. Ma repet nu se opune si nu impiedica nimeni vanzarea acestor boxe. Este vorba de adeverinta notariala. De ce nu mi se cere aceasta adeverinta? Si cum autentifica un notar public C.V. fara aceasta adeverinta? Asta intreb Dl. Victor. sau exista aceasta adeverinta dar semneaza cineva in locul meu, fara ca eu sa stiu.
Probabil a semnat administratorul in locul dvs., bineinteles ca nu trebuia sa faca asta, esenta acestei adeverinte este ca cel care instraineaza nu are datorii catre asociatie.
Nu puteti decat sa discutati cu administratorul si sa-i explicati, ca nu sunteti de acord de cum a procedat si pe viitor sa nu se mai repete.
In caz ca nu a semnat administratorul, ce faceti? Cereti in instanta anularea acelui act? Nu aveti nicio sansa, pentru ca dvs. spuneti ca nu are datorii!
Mai exista o varianta, sa declare la notariat ca nu este asociatie de proprietari constituita!
Dezvoltatorul daca este membru al asociatiei are drept la atatea voturi cate proprietati distincte (trecute in cadastru) detine. Exemplu: daca detine 10 locuri de parcare, fiecare cu nr. lui cadastral , atunci are dreptul la 10 voturi.
Aceste parcari (aflate la subsol) si boxe deobicei se vand proprietarilor care au deja ap. in imobil, dar poate sa le vanda si cuiva din Timisoara, daca vrea.
Buna ziua dl Adam.
Nu doresc sa dezvolt prea mult acest subiect. Subiectul era cu totul altul. In fine. Dezvoltatorul nu a vandut asa cum spuneti dvs ”all inclusiv” a vandut cum s-a hotarat in compania sa. Fiecare bun al dezvoltatorului s-a vandut separat avand cf-uri individuale pe fiecare proprietate inparte
( apartament, boxa si parcari acoperite, exclus parcarile exterioare care se vand pe lot ne avand CPI ci suprafete utile). Proprietarii au stiut de la bun inceput ca apartamentele, boxele si parcarile se vand separat nu la pachet Asa sau vandut cele mai sus mentionate. Fiecare proprietar a cumparat dupa cum ia permis buzunarul, daca mai avea ceva pus la pusculita sia cumparat extra o boxa sau o parcare dupa nevoi. Boxele sunt situate la parterul scarilor si la subsol. Daca ele sau vandut separat este logic ca au cpi si cf-uri individuale. Asta despre proprietati. In cea ce priveste administratorul la infintarea asociatiei de proprietari pur si simplu ne-am trezit cu dansa. La sedinta de constituire am fost singurul care nu a fost de acord cu numirea s-a tocmai pentruca este ruda directa cu dezvoltatorul si ca nu a existat si alte oferte de adm. Totusi s-a votat in favoarea s-a ca adm si in favoarea ficei sale care a ocupat functia de membru in cex pana mai de curand iar presedintele a fost o alta presoana (proprietar). Eu nu am candidat din motive personale. Aproximativ acum 2 ani presedintele sia depus demisia, s-a facut o AGP pe scurt am candidat prin urmare am fost ales. Abia acum am reusit sa pun zic eu pe roti asociatia de proprietari. Prin AGP am revocat mandatul ficei adm din cex. si s-a ales un alt membru. Abia anul acesta am reusit tot printr-o hotarare a AGP sa intram in normalitate in cea ce priveste distribuirea cheltuielilor pe cpi si nr de persoane. Am avut ceva de lucru impreuna cu comitetul. Poate o sa spuneti de ce nu ati facut-o pana acum, sunt si eu om iar remuneratia mea nu vine din postul de presedinte. Am un mandat gratuit fara remuneratie. Nu am dorit si nu doresc sa fiu remunerat. Printre altele am avut si probleme grave de sanatate care ma tinut departe de acest stres nu ca as fi ok acum. In prezent am reusit sa readuc asociatia pe linia de plutire in cea ce priveste distribuirea cheltuielilor conf legii in vigoare. Cenzorii la fel au fost neremunerati au facut cat au putut dansii, preferand sa stea departe de ”scandal” in prezent am angajat un cenzor acest lucru era necesar pentru asociatie, s-a respectat L230/2007 si anume ( o selectie de oferte, iar mandatarea cex pentru angajare s-a facut printr-o hotarare a AGP.)
Pe scurt ca nu doresc sa scriu epistole :d. cex a purtat discutii cu dna adm. anul trecut si s-a inteles gresit ideea cex-ului si anume ca noi vrem sa o demitem. Dupa aceste discuti avute cu adm. am fost chemat la biroul dezvoltatorului pentru ai oferi explicatii vizavi de discutiile avute cu sora s-a. Ca orice proprietar care are nelamuriri am considerat ca nu este ceva grav prin ai oferi lamuriri. Discutia a fost una amiabila dar indirect ma ”atentionat” ca daca intentionez sa o demit pe sora s-a fara un motiv, atunci dansul ii va pune la dispozitia surori sale avocatii firmei, si va cere daune, repunerea s-a infunctie etc. Cum numiti asta dl. Adam? Sunt multe de spus dar prefer sa ma opresc aici. Nu mai doresc sa dezvolt acest subiect pentru mine este destul de clara situatia. Ma intereseaza un singur aspect sa nu se semneze documente in numele meu fara ca eu sa stiu fie ele si adeverinta notariala.
Stiti prea bine ca in unele asociatii presedintii si membrii sunt numiti doar pentru ca asociatia sa poata functiona, fara ca dansii sa se implice. Am incheiat aceasta epistola.
Referitor la subiectul initial: Are nevoie sau nu de aceasta adeverinta atunci cand isi vinde boxele? Mentionez ca majoritatea boxelor sau vandut o data cu finalizarea constructiei dar au mai ramas 14 boxe. Aceste boxe avand cpi, deci sunt trecute la listele de cheltuieli prin urmare este de platit catre asociatie dar nu este o problema, dezv. isi plateste. Repet vorbesc stric de adeverinta. O zi buna.
Nu stiu despre ce parcari la subsol ati citit dvs? Cred ca dvs vorbit despre altceva iar eu despre altceva. Dl meu sa le vanda cui vrea. Nu ma intereseaza vanzarile sau cui le vinde.
Actiunea mea de intrebari o vizeaza pe adm. dar in contextul actual trebuie sa mentionez dezvoltatorul. In alta ordine de idee nu ma intereseaza dezvoltatorul (proprietar)
Daca s-a procedat asa binenteles ca nu voi anula aceste contracte instanta.
Adm. daca a facut acest lucru doresc doar sa vorbesc cu dansa pentru ca in viitor sa nu mai procedeze asa. Asta doar daca a facut. O zi buna
Deobicei imobilele noi au parcare la subsol.
Administartorul conform legii, trebuie sa aiba atestat din partea primariei.
Intr-o asociatie administratorul are functie executiva, trebuie sa faca ce a hotarat AG si comitetul executiv.
Cu stima.