avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 748 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... revisal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

revisal

-buna dimineata.sa zicem ca azi nu venim la serviciu,din motive obiective;nu am nici cum sa anunt;vin a doua zi cu motivare scrisa;raspunsul conducerii este ca sunt nemotivat,ca a fost deja transmis Revisal-ul si bla,bla,bla,trebuia sa anunt cu 48 de ore inainte ca lipsesc!!!!!!!!!!!Ma poate lamuri cineva ?O zi buna.
Cel mai recent răspuns: mitrofan emilia , utilizator 15:59, 17 August 2012
dar unde se trec in Revisal absentele nemotivate?
In revisal se trec zilele de concediu fara plata.
In general este bine ca atunci cand chiar nu puteti ajunge intr-o zi la servici sa trimiteti macar un mesaj pana la o ora decenta.
Buna ziua,
In primul rand nu va poate concedia asa de simplu pentru absente nemotivate sa zicem (acea zi lipsa fara anuntare).
Concedierea pentru absente nemotivate trebuie sa aiba in spate o cercetare disciplinara care e o intreaga procedura care trebuie respectata.
Daca sunteti de acord c ziua aceea sa fie fara plata , faceti o cerere in acest sens si societatea trebuie sa emita o decizie da suspendare pe care o poate inregistra in Revisal in 19 zile lucratoare de la data producerii evenimentului.
Daca s-a emis decizia de concediere din motivul acelei absente nemotivate, atunci va sugerez sa o contestati in instanta.
Sper sa va fi fost de folos.
O zi cat mai buna.
@ pegas

Procedura de anuntare a angajatorului este sau trebuie stabilita in reg.intern al acestuia .. prin urmare, verificati daca acel termen de 48 de ore este prevazut in reg.intern al angajatorului dvs ..

Daca v-a pontat nemotivat nu are nicio relevanta , atata timp cat nu s-a dispus si sanctionarea disciplinara a dvs , potrivit prevederilor legale in materie .

@ mitrofan emilia
Art.51 (2) C.mun. prevede ca, contractul individual de munca poate fi suspendat in situatia absentelor nemotivate ale salariatului, in conditiile stabilite prin contractul colectiv de munca aplicabil, contractul individual de munca, precum si prin regulamentul intern.

In acest sens, daca angajatorul decide suspendarea c.i.m. ca urmare a absentelor nemotivate , atunci suspendarea se opereaza si se transmite prin REVISAL - suspendarea va avea ca temei art.51 alin.2 C.mun.
multumim

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfacere contract de munca potarnichegalbena potarnichegalbena Buna ziua, un angajat a solicitat suspendarea CIM cu acordul partilor,pana in data de 11.04, de atunci nu s a mai prezentat la serviciu si nici nu mai raspunde ... (vezi toată discuția)
Absentare in preaviz dragoslavele dragoslavele Un angajat in preaviz nu se prezinta la locul de munca cele 4 ore prevazute de codul muncii. Cum procedeaza angajatorul? (vezi toată discuția)
Desfacere contract munca greenday greenday buna ziua, lucrez la o companie cu cim de 2 ore, cu un salar fix de 170 ron si bonusuri din comisioane.. azi am fost anuntata de unul din sefii mei ca mi ... (vezi toată discuția)