avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 897 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... vechime in munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

vechime in munca

Buna ziua.
Sotia mea are 2 carti de muca,pe prima aproximativ 2 ani iar pe cealalta peste 20 ani.Prima carte nu a fost de gasit timp de 20 ani pina cind ,de curind,am reusit sa o recuperam cu ajutorul unui avocat.
Intrebarea mea este;cum poate fi inscrisa vechimea anterioara in cartea de munca? sau cum se face adaugarea la vechimea in munca a acelei perioade?
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:14, 17 August 2012
Primul carnet de munca anuleaza pe cel de al doilea carnet de munca, conform decretului 92/1976.
Si totusi, cum se poate cumula acesta vechime (de pe ambele carnete de munca)?
Mentionez ca ITM-ul nu a miscat un deget pentru recuperarea primei carti de munca.
- Fie luati adeverinte de vechime in munca de la firmele care se regasesc in primul carnet de munca
- Daca solicita pensie, depune ambele carnete si i se valorifica vechimile din ambele
O singura persoana nu poate detine decat un singur carnet de munca...anularea unui carnet de munca nu a intrat in competenta ITM-ului niciodata...acesta se anula de catre fosta Directe de Munca actualmente AJPIS - agenţia judeţeana pentru plăţi şi inspecţie socială .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema : carte de munca duplicat laraandy laraandy Buna ziua, Va deranjez cu o problema pe care nu stiu sa o rezolv. Am angajat un tanar fara carnet de munca caruia dupa o perioada i s-a cumparat carte de ... (vezi toată discuția)
Completari carnet de munca claudiav72 claudiav72 Am fost angajata cu contract de munca la un singur angajator timp de cca 20 ani. La 10 iulie 2009 am nascut o fetita. Am avut concediu pre si post natal (2ani ... (vezi toată discuția)
Vechime carte de munca victor sorin victor sorin Buna ziua , din motive mai mult sau mai putin obiective nu am consemnate in cartea de munca toate perioadele lucrate , acestea putind fii dovedite doar prin ... (vezi toată discuția)