avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 215 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... titluri de proprietate eliberate gresit de primarie
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

titluri de proprietate eliberate gresit de primarie

buna dimineata ..... la eliberare unor titluri de proprietate si schite cadastrale existente gresite , (gresite ca si vecinatati si amplasare in teren , nu coincide punerea in posesie in teren cu schita cadastrala existenta la primarie )
- adica la titluri suntem 4 proprietari vecini fiecare intre noi , cate 2 titluri cu acelasi vecin, sau alti 2 vecini in titluri , dar in teren despartiti de cate o tarla

si schita cadastrala existenta , nu coincide ca amplasament cu parcelele care am fost pusi in posesie ( una in schita , si alta in realitate in teren )

cu toate aceste greseli , sau facut intabulari .. de catre vecinii mei...... fapt ce a dus la diminuarea terenului meu foarte mult

---ESTE o gresala a primariei , DAR ACEASTA NU A FACUT NIMIC PT rezolvarea acestei probleme ... si am ramas fara teren...
( am vrut sa intabulez si eu dar m-am suprapus cu unul din vecini )

CAREI INSTITUTII DE STAT SA MA ADRESEZ ?
CINE ESTE IN MASURA SA REZOLVE ACEASTA SITUATIE ?
sa dau primaria in judecata ?
Cel mai recent răspuns: ContSters206369 , utilizator 06:58, 21 August 2012
Solicitati un plan parcelar actual , care sa cuprinda cotele pe fiecare latura, precum si a vecinilor, de la primaria respectiva si verificati amplasamentul, distantele, vecinii. Solicitati punctul de vedere al OCPI (oficiul de cadastru). Pentru o actiune in instanta veti chema primaria, dar s-ar putea sa va judecati si cu vecinii pe o actiune in granituire.
va multumesc.... ..la primarie , schita existenta nu coincide cu realitatea din teren ... -
- distantele dintre vecini sunt cam aceleasi , dar nu este respectat amplasamentul , nu numai al meu , ci a tuturor din parcela , adica una este pe teren si alta pe schita ....exemplu - am fost pusi in posesie intr-un loc , iar acum dupa schita apar la jumatatea terenului , din parcela la al 3 -lea vecin dupa mine --- nu este vorba de 2,,3 metri ,ci suntem decalati cu vreo 25-30metri cu totii
OCPI mi-a spus verbal ( am fost in audienta ), ca atata timp cat vecinul ,nu a intabulat mai mult decat in acte , nu este de competinta lor....ci a instantei
-------- nu a intabulat mai mult .... dar chiar nu conteaza ...UNDE A INTABULAT.. ca schitele cadastrale nu au nici o treaba cu realitatea amplasamentului din teren.....
----- oare pot solicita OCPI - sa faca o expertiza pe tarlaua respectiva , daca le documentez aceasta neconcordanta dintre schita dupa care sau facut intabularile si realitatea din teren ?
--- prefectura nu poate sa intervina deloc , daca as face o solicitare ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titluri gresite de primarie ContSters206369 ContSters206369 buna dimineata ..... la eliberare unor titluri de proprietate si schite cadastrale existente gresite , (gresite ca si vecinatati si amplasare in teren , ... (vezi toată discuția)
Teren cu titlu de proprietate ContSters206369 ContSters206369 buna ziua ---daca detin un teren cu titlu de proprietate , pus in posesie '91, folosit fara nici o problema pana in 2006, iar unul din vecini a vandut , iar ... (vezi toată discuția)
Teren cu coordonate noi, gresite iucu iucu Bunaziua! Ce pot face daca am un teren scos din tarla, in urma intabularii, din cauza inventarului de coordonate gresit. Virtual, terenul nu e in vechile ... (vezi toată discuția)