Sunt divortata am un copil si as vrea sa fac testament pe apartamentul in
proprietatea mea pe care il detin . Mentionez ca eram divortata cand am cumparat apartamentul in proprietatea mea si, fata mea are o sora vitrega dupa tata din prima casatorie a fostului meu sot care ,actualmente este decedat .(Sper sa nu aiba nicio influenta acest detaliu). Contractul de vanzare cumparare este bun ,s-au trebuie neaparat sa fac intabularea , ce acte trebuie si ce onorarii se percep ?Poate ma sfatuiti care ar fi cel mai avantajos mod sa procedez ,testament , act de vanzare cumparare ,donatie . Care ar fi metoda cea mai avantajoasa din punct de vedere al alergatului dupa acte doveditoare ? .Multumesc ,o zi frumoasa !
la decesul dvs vor veni la mostenire copii dvs-ai dvs nu ai eventualului/fostului sot, si sotul supravietuitor daca sunteti casatoriti la data decesului. nu ati precizat cui vreti sa faceti testamentul-daca testati pt altul decat copil acesta are o cota rezerva pe care o va primi oricum la decesul dvs, daca faceti vcump trebuie facuta si intabularea, actele si onorariile vi le va spune notarul ....deasemena si care e mai avantajos....
Cui doriti sa-i lasati testament? Copilului dvs.?
Ok! Dar tot fata dvs. v-ar mosteni si fara testament. In nici un caz sora ei vitrega pentru ca nu este ruda cu dvs.
Pentru un testamant universal (las toata averea mea...) mai mult decat cartea de identitate nici nu va trebuie. Pentru un testament cu titlu particular (bunul X) e util contractul pentru identificarea bunului.
Donare apartament
droni
Buna seara
Am un unchi care doreste sa-mi treaca apartamentul pe nume, si cat traieste sa locuiasca in continuare in el. Cum e mai bine cu act de vanzare ... (vezi toată discuția)
Are drept de mostenire?
dddro
Buna ziua.Mama s-a casatorit cu actualul meu tata cand eu aveam 6 ani.Impreuna au construit o casa in care stau eu cu sotia.Mama a decedat in urma cu 9 ani,iar ... (vezi toată discuția)