avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1111 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Titluri de proprietate si Legea 18/1991.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Titluri de proprietate si Legea 18/1991.

Daca intr-o relatie de concubinaj concubinul este titularul de drept al unei proprietati ,iar concubina ca sa aibe si ea dreptul la proprietate a scos de la primarie titlul de proprietate prin Legea 18/1991, ce drepturi are dupa decesul concubinului.In cazul ei este valabil acest titlu de proprietate?Poate sa faca acte prin notariat pe partea ei din bunuri si terenuri ,folosindu-se de acest titlu de proprietate?Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: luizatr , utilizator 10:46, 19 August 2012
Este neclara exprimarea dvs. Ati scos titlu , dar pe numele partenerului. Primaria nu putea sa va dea un titlu de proprietate decat pe numele titularului de drept. Daca sunteti trecuta pe acel titlu de proprietate aveti dreptul la bunul imobil (teren, teren si constructie) mentionat . Daca nu sunteti mentionata pe titlul de proprietate nu puteti sa il mosteniti pe partenerul dvs. de viata. In cazul in care vi se face un act de donatie, sau de vanzare de catre titularul dreptului de proprietate, in speta partenerul dvs., puteti .

Oricum mi-ati dat deja un raspuns si va multumesc.Deci primaria nu putea sa dea acest titlu decat pe numele titularului de drept cel inscris in cartea funciara.Dar daca titularul de drept nu a aflat ca la avearea lui mai are un co-proprietar si nu si-a dat consimtamantul pentru a avea un asociat?Pe titlu de proprietate apar numele celor doi concubini.Daca, concubina a facut cerere de repunere in posesie a terenurilor si imobilului ,in calitate de mostenitoare a titularului de drept,avea ea oare acest drept? Acest titlu este prin instanta definitiv si irevocabil.Poate fi el atacat? Multumesc.
Ultima modificare: Duminică, 19 August 2012
luizatr, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua ! concubina coproprietara pe un titlu de proprietate ... luizatr luizatr Buna ziua ! Concubina co -proprietara pe un Titlu de Proprietate in baza legii 18/1991 al concubinului, fără știrea acestuia.Suntem 3 moștenitori( copiii) ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate fara succesiune raduflorentin97 raduflorentin97 Buna ziua, Am si eu o situatie destul de delicata, la care v-as ruga sa-mi raspundeti pentru ca nu stiu cum ar trebui sa procedez si anume: In urma cu 8 ani ... (vezi toată discuția)
Mostenire,fara titlu de proprietate laurasicoe laurasicoe Buna ziua,am si eu o problema la care nu reusesc sa- i dau de capat.In 1991 bunica mea a depus la primarie actele pentru obtinerea titlului de proprietate ... (vezi toată discuția)