avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1069 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... polita RCA firma asiguratoare in Anglia
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

polita RCA firma asiguratoare in Anglia

Buna ziua ,
Verisorul meu a avut un accident de masina ,soferul este roman dar are rca la o firma din Anglia . Cum poate aceasta firma sa il despagubeasca ,care este procedura ?va fi citata ca parte responsabila civilmente cum?Cum verifica daca aceasta polita este falsa sau nu,ce sa faca?,in polita scrie ca este valabila in UE,
Va rog sa ne ajutati,el este intr-o stare grava.
Cel mai recent răspuns: Ciprian Dinu , Avocat 09:31, 18 August 2012
orice asigurator din UE are un corespondent in romania.
Exista o lista pe site-ul CSA si acolo gasiti cine este corespondentul asiguratorului respectiv in romania, respectiv un asigurator de aici.
Persoana ranita trebuie sa faca cerere de despagubire catre asiguratorul din romnia.
Pentru alte informtii 0722507052.

Bafta!
Sfatul meu este sa apelati la un avocat specializat in astfel de cazuri. Procedura nu este simpla, legislatia este destul de complicata, fiind vorba inclusiv de norme europene aplicabile in cazul dumneavoastra.
Pentru a verifica corespondentul societatii de asigurare din Anglia trebuie sa intrati pe site-ul Fondului de Protectie a Victimelor Strazii ([ link extern ] .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurare rca ue smeagull smeagull Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea problema: masina unui prieten de-al meu (cu el la volan), a fost lovita de o alta masina, in ... (vezi toată discuția)
Problema rca cornel_marius cornel_marius Buna ziua .Daca o asigurare RCA se dovedeste ca nu a fost valabila la data accidentului([i] nu stiu cum se poate face asta[/i]) , asiguratorul mai poate ... (vezi toată discuția)
Recuperare pagube accident cu autor necunoscut laura_coz laura_coz Am fost tamponata de un individ care la scurt timp dupa producerea accidentului si-a abandonat masina si a fugit. Omul era baut si in plus, am aflat de la ... (vezi toată discuția)