avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 771 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Proces verbal de contraventie nesemnat - ce urmeaza?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Proces verbal de contraventie nesemnat - ce urmeaza?

Situatia este urmatoare:
Am fost oprit in circulatie in oras cu motocicleta pentru viteza si am refuzat sa semnez procesul verbal in speranta ca poate nu ajunge la mine in 30 de zile si se anuleaza. Problema este ca (desi initial foarte vesel si binevoitor) agentul de circulatie a devenit aproape violent dupa ce am zis ca nu semnez vorbind destul de urat - fara a ma injura totusi. Cand l-am intrebat daca nu cheama un martor sa contrasemneze procesul ( asa stiu ca se face daca refuza contravenientul) a zis "Hai dispari" a inchis geamu si a plecat.Stiu ca daca nu semnez procesul trebuie sa vina acasa prin scrisoare recomandata dar atitudinea politistului si faptul ca au trecut deja 8 zile de atunci si inca nu a venit nicio instiintare ma face sa cred ca "domnul" agent a bagat un martor din burta sau mai rau a falsificat semnatura mea.
Nu pot sa fiu sigur de a 2-a presupunere de aceea nu o sa ma duc sa iau procesul verbal de la posta nici daca il trimit in speranta ca poate nu vin sa mi-l afiseze intr-o luna si scap.
Intrebarile sunt urmatoarele: 1) Daca nu mi-l trimit prin posta din diferite motive, pot sa il cer de undeva sa il vad? Sau cum il contest?Macar martorul tot e pus din burta.
2) Daca nu ma instiinteaza in nici un fel in 30 de zile cum/unde cer anularea lui?
Cel mai recent răspuns: kicker , utilizator 19:00, 18 August 2012
Puteti sa contestati procesul verbal la judecatoria din circumscriptia locului savarsirii contraventiei.Dupa parerea mea,acel agent a renuntat sa va mai amendeze.
Agentul constatator era obligat sa va inmaneze cu ocazia constatarii contraventiei p-v. , dar nu facut-o. Daca va vine prin posta, trebuie vazut daca indeplineste anumite conditii stabilite prin O.G. NR. 2/2001 si abia pe urma il puteti contesta. Nu trebuie sa faceti demersuri ca sa-l vedeti.
Era bine daca renunta dar nu a facut-o ca am fost a politie acum cateva zile sa vad daca sunt puntele bagata si sunt.Deci pana la urma de unde fac rost de p.v daca nu il trimite prin posta ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Citatie serviciul politiei rutiere luckas luckas in urma unei citatii primita an posta de la Serviciul Politiei Rutiere,m-am prezentat la sectia de Politie pentru lamuriri referitoare la citatie.Organele de ... (vezi toată discuția)
Neprezentare proces verbal si refuzul platii amenzii la agentul constatator bam1988 bam1988 Buna ziua, Vin si eu cu o problema, deoarece doresc sa iau decizia corecta. Ieri, 10 Sept 2013, ora 19:35 am parcat neregulamentar in Cluj-Napoca, pe o ... (vezi toată discuția)
Retinere permis pentru neacordare de prioritate-doresc contestatie danmatyas danmatyas buna ziua. Vreau sa va cer parerea. Astazi 19 august mi-a fost retinut permisul pt 30 de zile pentru neacordare de prioritate. Eu consider ca masina la care nu ... (vezi toată discuția)