avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 908 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Examinare pe fond la înregistrare marcã naþionalã
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Examinare pe fond la înregistrare marcã naþionalã

buna ziua, la examinarea de fond la inregistrarea unei marci nationala, OSIM analizeaza numai motivele absolute sau si pe cele relative?
multumesc frumos pentru raspuns!
Cel mai recent răspuns: monik , utilizator 15:18, 20 August 2012
OSIM examineaza marca din cerere cu privire la motivele absolute inscrise in legea marcilor. Daca insa dupa publicarea marcii va exita depusa la OSIM o opozitie la inregistrarea marcii, opozitie ce contine motive relative inscrise in lege, Comisia de Opozitii din OSIM va examina aceste motive relative invocate de opozant si va decide asupra inregistrarii marcii. Decizia acestei Comisii poate fi contestata atat de solicitantul inregistrarii marcii cat si de opozant la Comisia de reexaminare din OSIM.
nu inteleg totusi...am cererea de marca, se examineaza preliminar de osim, apoi se publica..apoi sunt 2 luni pt opozitii sau observatii, iar apoi se examineaza pe fond..la examinarea pe fond ce se mai analizeaza dc motivele relative si absolute au fost analizate anterior in urma opozitiilor si a observatiilor? eu inteleg ca am opozitie pt motive relative, iar decizia comisi9e de opozitii se ia in calcul la examinarea de fond..daca am insa observatii pt motive absolute, acestea se analizeaza numai la examinarea de fond, nu exista o etapa separata ca la opozitii..
dar osim ce examineaza in fond de fapt? mai analizeaza o data motivele absolute?
Etapele examinarii unei cereri dupa publicarea acesteia sunt urmatoarele;
- examinarea motivelor absolute de refuz:
-daca au fost depuse observatii de catre terti cu privire la motivele absolute de refuz(observatiile trebuie sa se limiteze numai la motivele absolute de refuz) se examineaza aceate observatii:
-ca urmare a examinarii motivelor absolute de refuz(examinarea proprie si daca este cazul si a observatiilor depuse) examinatorul emite un aviz de refuz provizoriu, daca este cazul si solicita unui raspuns din partea solicitantului ;
- daca o opozitie a fost depusa,se comunica opozitia solicitantului cu solicitarea unui raspuns - Comisa de opozitii examineaza motivele stipulate in opozitie si raspunsului solicitantului si emite un aviz privind inregistrarea marcii;
-examinatorul va analiza raspunsul solicitantului la avizul de refuz emis pentru motivele absolute si avizului Comisiei de opozitii si va emite Decizia de inregistrare sau de respingere a cererii.
Daca ati primit opozitia depusa va trebui sa combateti motivele din opozitie in termenul acordat de Comisia de Opozitii.
Termenul de examinare a cererii este de 6 luni dar daca o opoziteie a fost depusa atunci acest termen poate fi prelungit.
Motivele absolute de refuz se examineaza de catre un examinator, in baza art 5 din lege,
in primele 6 luni de la data de depozit avand in vedere si observatiile depuse de terti. EXAMINAREA SE FACE O SINGURA DATA SI EA SE FINALIZEAZA, DACA EXISTA PROBLEME, CU EMITEREA UNUI AVIZ DE REFUZ PE MOTIVE ABSOLUTE.Daca nu exista nici o problema in examinarea motivelor absolute si nici o opozitie nu a fost depusa examinatorul emite decizia de inregistrare a marcii.
va multumesc mult de tot!! o ultima chestiune dc imi permiteti: daca nu face nimenik observatii pt motive absolute, OSIM e obligat ca din oficiu sa examineze motivele absolute? multumesc dfrumos inca o data pentru ajutor!
OSIm este intotdeauna obligat la examinarea motivelor absolute- aceasta este si esenta examinarii de fond. Examin de fond presupune analizarea din oficiu a existentei motivelor absolute.

Alte discuții în legătură

Despre înregistrare mãrci Militant Militant Ieri am trimis actele pentru înregistrarea unei mărci însoțită de o reprezentare grafică. reprezentarea grafică are dimensiunea de 4,2x4,2 cm. ... (vezi toată discuția)
Opozitie/decizie inregistrare marca bubu.g bubu.g Impotriva unei decizii de inregistrare a marcii nu se face opozitie?se face contestatie? (vezi toată discuția)
Monitorizarea marcilor Cabinet de proprietate industriala RALUCA ARDELEANU Cabinet de proprietate industriala RALUCA ARDELEANU Stimati colegi, Poate ati aflat intre timp ca din 10 mai 2010 va intra in vigoare noua lege a marcilor. Principala modificare este aceea ca OSIM nu mai ... (vezi toată discuția)