avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Retinerea la sursa...infractiune continuata
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Retinerea la sursa...infractiune continuata

Un subiect mai delicat pentru ca legea 241 nu da prea multe detalii.
Administratorul unei societati este chemat la politia economica ca urmare a unei sesizari facute de AMFP pentru retinerea la sursa. Dosarul se incheie cu neinceperea urmaririi penale fiind achitata o parte din datoria catre bugetul de stat.
La nici 2 luni, administratorul este chemat din nou la politie unde i se pune in vedere faptul ca dosarul penal este inevitabil daca restantele nu sunt achitate integral.
Art 10 din legea 241/2005 spune totusi ca daca pana la primul termen al procesului se achita debitul, se acorda decat o amenda administrativa daca suma este mai mica de 50.000 euro si daca invinuitul nu a mai fost acuzat de una din infractiunile prevazute de legea 241.
INTREBARE: Daca la sesizarea anterioara dosarul a fost inchis cu neinceperea urmaririi penale, se poate spune ca administratorul a savarsit infractiunea?
Inspectorul spune ca daca suma nu este achitata integral, va fi nevoit sa faca referire la dosarul anterior si asta inseamna infractiune continuata ce nu poate insemna decat patarea cazierului.
Daca suma va fi din nou achitata partial??
Cel mai recent răspuns: miha_pr , utilizator 14:26, 20 August 2012
Nu este infractiune continuata in cazul prezentat de dvs.Ca sa fie infractiune continuata trebuie in primul rand sa existe o pluraritate de acte de executare.Neplata integrala nu este act de executare a unei infractiuni ci doar o neindeplinire a obligatiei de acoperire a prejudiciului,ce se va solda cu redeschiderea dosarului penal si inceperea urmaririi.
Ultima modificare: Vineri, 17 August 2012
ContSters258804, utilizator
Corect, dar art 10 din legea 241 spune ca daca pana la primul termen se achita toata suma, se aplica o amenda administrativa. Ce ma surprinde pe mine este ca totusi aceasta amenda administrativa (NU PENALA) va fi inscrisa in cazier si imi interzice dreptul de a mai fi fondator, administrator sau director a vreunei societati.
Credeti ca inafara de a achita toata suma, am alta sansa de a-mi prezenta buna intentie de a plati aceste sume si sa obtin inchiderea dosarului prin neinceperea urmaririi penale?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda administrativa evaziune fiscala,cadru militar Florinel1990 Florinel1990 Buna seara!Amic de-al meu a primit sanctiunea \"Amenda administrativa\" intr-un dosar penal ce a vizat o fapta de evaziune fiscala(a inchiriat un apartament ... (vezi toată discuția)
Consecinte evaziune fiscala carmen silva carmen silva Daca o persoana fizica nu a declarat valoarea reala a venitului total facut din chirii, ci o valoare mult mai mica....iar prejudiciul adus statului se ridica ... (vezi toată discuția)
Proces evaziune fiscala peppa10 peppa10 buna ziua. am pe rol un process de evaziune fiscal in valoare de 13500 ron.am achitat aceasta suma inainte de a incepe procesul. din pacate eu nu ma pot ... (vezi toată discuția)