avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 845 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice achizitie de la ONG
Discuție deschisă în Achiziţii publice

achizitie de la ONG

Buna ziua,

Am achizitionat niste servicii de consultanta de la un ONG. Valoarea achizitiei 4500 lei, achizitie realizata direct.
Daca acesti 4500 lei provin din fonduri europene nerambursabile (achizitorul este o universitate) trebuie aplicata vrei procedura mai speciala sau ne supunem direct OUG 34/2006, ART. 19?
Din cate stiu eu, OUG si legile privind achizitiile publice se refera mai mult la achizitii realizate de la societati comerciale. Fiind o achizitie de la un ONG, non-profit, mai putem vorbi de aceleasi reguli?
Am 2 oferte (una de la acest ONG si alta de la un SRL - deci putem spune ca am facut si un studiu de piata, desi suma este foarte mica si legislatia nu cere asa ceva). Pe de alta parte as putea spune ca prin aceasta achizitie a fost sprijinita societatea civila - a fost finantat un ONG.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: gaina , utilizator 22:13, 21 August 2012
nu are importanta daca faceti achizitia de la o soc. comerciala, o persoana fizica autorizata sau de la o societate non profit. important este ceea ce scrie in contractul de finantare. daca acolo trimite la respectarea oug 34 atunci aplicati art 19. daca insa pt achizitiile care nu se supun oug 34 sunt impuse anumite reguli atunci trebuie respectate acele reguli
Contractul de finantare se supune legislatiei nationale din domeniu. Controlorii care verifica achizitiile vin in brate cu OUG 34/2006.
daca in contractul de finantare se face trimitere doar la aplicarea legislatiei in domeniu atunci nu vad nicio problema in achizitia efectuata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitii ong-uri fundatie - fonduri structurale europene Razvan Popescu Razvan Popescu Buna ziua , va rog sa ma lamuriti si pe mine in urmatoarea problema. Fundatiile care au proiecte FSE cum achizitioneaza produse/servicii. Pana acum cei de la ... (vezi toată discuția)
Documentatie pentru achizitiile publice igna_florin igna_florin Poate cineva sa imi spuna sau sa ma trimita la un act legislativ care enumera documentatia necesara unei achizitii publice(pentru contractor)? Va multumesc (vezi toată discuția)
Va rog,ajutor-achizitii andral andral nepotul meu a terminat o facultate acum doi ani si a gasit un post la achizitii si contracte. Nu ne pricepem deloc \"cu ce se mananca\" de aceea v-am ruga sa ... (vezi toată discuția)