avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 930 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice va rog,ajutor-achizitii
Discuție deschisă în Achiziţii publice

va rog,ajutor-achizitii

nepotul meu a terminat o facultate acum doi ani si a gasit un post la achizitii si contracte. Nu ne pricepem deloc "cu ce se mananca" de aceea v-am ruga sa ne spuneti ce legi trebuie sa citeasca despre achizitii si contracte.Mentionez ca societatea este SA,privata.Deasemenea,cum putem obtine exemple de contracte formulate. Nu stiu daca m-am facut inteles dar cred ca dvs. cei pregatiti sau care lucrati deja in acest domeniu ne puteti intelege cam ce vrem .Multumim!
Cel mai recent răspuns: andral , utilizator 11:59, 29 Aprilie 2012
Legea de baza a achizitiilor publice este OUG 34/2006 cu ultimele modificari.
Apoi, vedeti H.G. 1660/2006 - Norme de aplicare a prevederilor OUG 34/2006.
Va trebui sa stie manualul SEAP, vedeti aici
[ link extern ]

Ordin 155/2006 ghid si anexe achiz. publice,
OUG 30/2006 - verif. proc. de atribuire a contr. de achizitie publica
Regulament privind supravegherea A.N.R.M.A.P
Foarte important de stiut sa intocmeasca dosarul de participare la licitatii, cu toate documentele solicitate in caietul de sarcini.
Va trebui sa invete sa formuleze contestatii la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC) si sa urmareasca diferite spete pe sit-ul acestei institutii.
Modele de contracte gasiti pe net, dat nu prea aveti nevoie, pentru ca ele sunt intocmite de regula de autoritatea contractanta.

In orice caz, nu aici se invata meseria asta, va trebui sa fie ajutat si indrumat de un specialist in achizitii.
multumesc mult pt. raspuns! Am spus eu ca nu stiu daca am explicat bine dar dvs. m-ati ajutat si ati explicat in locul meu. M-am gandit si eu la OUG 34 dar acela este pt. achizitii publice.Eu am cerut pt. privat.Deci,am cerut ajutorul unui specialist in achizitii. Unde as putea gasi? Dupa 1 mai merge sa dea interviul si proba practica. Tocmai de aceea ar voi sa se pregateasca.Avem aici pe acest forum pe cineva specialist in achizitii care ne poate ajuta?
Stimata matuse, achizitiile in care incearca nepotul sa se lanseze sunt acelea de care v-am vorbit eu, chiar daca se numesc "publice", iar el se va angaja la un SA.
Dar acest post de regula se obtine cel putin printr-un interviu, daca nu prin concurs, iar acolo ar fi trebuit sa-i dea bibliografia.
I-ar mai putea fi de folos Legea 178 / 2010 a Parteneriatului Public Privat si Hotararea de Guvern nr. 1239/2010 de aprobare a normelor metodologice de aplicare a Legii 178/2010.
M-am ocupat multi ani de achizitii si stiu ce vorbesc.
Lasati-l pe nepot sa se intereseze singur, stie el ce-i trebuie.
Ok! Aveti dreptate,multumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie cnsc, anularea procedurilor si atribuirea directa donigao donigao Buna ziua, Ce fel de tertipuri juridice are la dispozitie o autoritate contractanta ca in cazul in care CNSC dispune anularea unei proceduri deschise ( ... (vezi toată discuția)
Contestatiile se depun numai la cnsc fara exceptie? aurora_oprescu2009 aurora_oprescu2009 Am participat la o licitatie publica (care nu a fost publicata pe SEAP ci intr-un ziar) si doresc sa depun contestatie. Lucrarea face parte dintr-un Proiect ... (vezi toată discuția)
Legislatie licitatii ContSters83715 ContSters83715 Pentru organizarea de licitatii care ar fi baza legala ( actul normativ, emitent, anul, etc ) care reglementeaza organizarea licitatiilor de catre societati ... (vezi toată discuția)