avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 623 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensionari
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensionari

Buna seara ,
Sora mea are virsta de 56 ani si o vechime in munca de numai 19 ani . As dori sa stiu daca poate beneficia de pensie anticipata sau o alta forma de ajutor banesc , intrucit nu are si nici nu gaseste un loc de munca .
Cu stima si respect ,
Adrian
Cel mai recent răspuns: leuca_luminita , utilizator 21:10, 17 August 2012
Din nefericire nu poate beneficia de pensie anticipata deoarece are vechime prea mica.
Va putea iesi la pensie pentru limita de varsta cu vechime incompleta.Acest lucru se va putea intampla in intervalul cuprind intre mai 2016-iulie 2017 ( nu va pot da luna exacta deoarece nu ati prezentat luna nasterii}.
Icercati sa obtina un ajutor social de la primarie.
Ultima modificare: Vineri, 17 August 2012
leuca_luminita, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie femei ioangaspar ioangaspar Sunt nascuta la 09.03.1960 .Pana in prezent am lucrat 19 ani si 8 luni din care 14 anisi 8 luni la grupa 1 de munca,am trei copii majori.Cand pot iesi la ... (vezi toată discuția)
Pensionarea anticipata alexmihaila alexmihaila o persoana de gen feminin cu virsta de 56 ani si o vechime in munca de 31 ani poate iesi la pensie anticipat? (vezi toată discuția)
Pot iesi la pensie ? mirelaprj mirelaprj Buna ziua, Am 52 ani si 6 luni , femeie , 34 ani vechime in munca din care 4 ani de grupa. Am citit legea actualizata 2009 si am vazut ca as putea iesi la ... (vezi toată discuția)