avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1198 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie

buna seara.vin si eu cu un subiect la care caut rezolvare .pe 9 august baietelul meu a implinit doi ani ,moment in care s-a terminat si indemnizatia mea,dar am ramas insarcinata si la momentul acesta la deja 2 luni si jumatate de sarcina ,firma la care am lucrat este inchisa ,deci nu am unde sa ma duc ca si loc de munca ,as vrea sa imi depun actele de somaj .se paote?unde?si ce trebuie sa depun ca sa beneficiez inca doi ani de indemnizatie crestere copil din 11.03.2013 cad este darta probabila a nasterii?multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:36, 18 August 2012
Trebuie sa obtineti de la fostul angajator :
- decizia de incetare a raportului de munca. In acest sens, raportul de munca va trebui sa fie incetat cu unul dintre articolele din Codul Muncii care va da posibilitatea de a beneficia de somaj .. in speta, ar fi vorba despre art.65.
- adeverinta de vechime pentru perioada lucrata la acesta
- adeverinta de somaj

Acte necesare pentru inregistrarea unei persoane care indeplineste conditiile pentru acordarea indemnizatiei de somaj:
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie ccc pentru al doilea copil oana_ingrid29 oana_ingrid29 Buna seara,ma numesc Madalina si am o nelamurire. Am un baietel de 1 an si 11 luni si am ramas insarcinata in 2 luni.Beneficiez de indemnizatie pt baietel si ... (vezi toată discuția)
Indemnizație creștere copil Lavynia_26 Lavynia_26 Bună ziua, Cum pot proceda sa beneficiez de indemnizație dacă în momentul de fata nu mai lucrez? Menționez ca am lucrat 15 ani fără intrerupere pana ... (vezi toată discuția)
Beneficiez de somaj daca mi-am dat demisia cristina suciu cristina suciu Buna ziua. Am lucrat 1 an si doua luni la o gradinita privata iar dupa 1 an si doua luni, am fost concediata ( verbal) de seful meu. Dupa ce mi-a spus verbal ... (vezi toată discuția)