avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 840 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... durata eliberarii cartii de identitate
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

durata eliberarii cartii de identitate

Buna ziua. As dorii sa stiu si eu, daca ma poate ajuta cineva, care este durata de eliberare a cartii de identitate si mai ales daca se poate face in regim de urgenta. Multumesc
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 21:09, 19 August 2012
Nu exista regim de urgenta la cartile de identitate.
Durata eliberarii nu vi se poate spune cu certitudine - depinde (si) de volumul de lucru de la Evidenta Persoanelor.
Stiu cazuri cand s-au eliberat in 3 zile; termenul prevazut in lege este pana in 30 de zile cu posibilitate de prelungire 15 zile daca sunt neclaritati. Vi se va spune la ghiseu cand sa veniti, ziceti si dvs. ca aveti nevoie urgenta de CI :)
In Bucuresti exista mai multe variante si servicii care asigura executia de CI in regim de urgenta
Multumesc mult de raspunsul asa de prompt. Aveam nevoie avand in vedere ca intregul concediu in Romania trebuie sa il planific cu grija in functie de cartea de identitate a sotului dar si apoi de pasaportul copilului in asa fel incat sa ne incadram in timpul alocat concediului.
Nu exista taxa de urgenta pentru eliberarea cartii de identitate, dupa cum v-a spus si Ares_3, iar daca exista in Bucuresti asa ceva nu este o taxa legala. De obicei in 7-10 zile vine buletinul. Puteti sa solicitati o audienta la seful serviciului si sa-l rugati sa va trimita cu prioritate poza la procesat, dar fara a va costa vreun leut in plus. In privinta pasaportului copilului , pe acesta puteti sa-l solicitati in regim de urgenta.
Revin cu precizarea ca la nivelul Municipiului Bucuresti exista facilitatea realizarii de carte de identitate in regim de urgenta
Se fac buletine la urgenta la Directia Generala si la Inspectoratul National pentru Evidenta Persoanelor.
Mai fac buletine la urgenta si la Directia Generala de Evidenta a Persoanelor a Municipiului Bucuresti, pe str. Obcina Mare, 2, sector 6. [ link extern ]
Aceste servicii sunt strict la nivelul Municipiului Bucuresti
Pentru motivarea urgentarii eliberarii CI pot fi invocate varii motive,functie de fiecare situatie in parte


Alte discuții în legătură

Carte de identitate in regim de urgenta raita raita In cate zile lucratoare se elibereara cartea de identitate in regim de urgenta ? (vezi toată discuția)
cum fac buletinul la urgenta veronica26 veronica26 sunt veronica momentam locuiesc in spania mai precis in las palmas de gran canaria asi vrea sa stiu cum pot face buletinul in tara cat mai repede posibil ... (vezi toată discuția)
Neclaritati privind cartea de identitate soringoldenkid soringoldenkid Buna ziua. Va rog sa ma lamuriti cu o chestie. Sambata urmeaza sa ma casatoresc iar sotia mea va trebui sa schimbe buletinul ceea ce am inteles ca dureaza cam ... (vezi toată discuția)